nikivd написа:Ехх па не чететее! Пише 10м обхват на обемния датчик!10 Meтра ама това не е звънец ,прав е човека за звънеца че може и да не хване.Таааа четем
ние....

nikivd написа:Ехх па не чететее! Пише 10м обхват на обемния датчик!10 Meтра ама това не е звънец ,прав е човека за звънеца че може и да не хване.Таааа четем

shodan написа:Здравейте колеги. Някой може ли да ми подскаже идея за аларма за да защитя мазето си от постоянни набези,защото вече ми писна да го разбиват. Идеята ми е да сложа МУК на вратата от там предавател да ми праща сигнала в 2 стаи.Аз съм на 2-рия етаж така че разстоянието е минимално. Нямам идея за самите апарати нито цените им.Някой,ако е запознат би ми помогнал наистина много.Благодаря предварителноРазгледай тук:

fox_vt написа:На звънеца му дават 100 метра обхват колегата е на 2 рия етаж но не се знае какъв е блока тухла панел и т н това може да е проблем.Но това ще е проблем и за почти всяко безжично устройство даже може и гсм а да няма сигнал във мазето.и тухла да е,плочите са бетон.иначе апартамента си е панелка. хич не мисля да слагам датчик за движение и да ми пищи при всяка преминала мишка

bobyi написа:Здравей потърпевши, другите пишещи са ти дали доста идей, всичките работещи как да сигнализираш в апартамента си че те тарашат. Аз ти предлагам идеята си как да обезвредиш крадеца така че ако слезеш да е готов за боя, а ако не си си в къщи пак да не му се размине. И така продават едни ароматизатори работещи със спрей. Купуваш един такъв или си изработваш подобен(препоръчително) свързваш пусковия му бутон с датчика който си монтирал за сигнализацията, насочваш го към вратата на мазето, вместо с ароматизатор зареждаш машинката с бутилчица сълзотворен, нервнопаралитичен газ. И най-важно да не забравиш да изключиш системата когато ти влизаш в мазето. Най - простия начин за изработка на такава машинка е в подходяща по диаметър тръба се слага спрея с БОВ, една пружина която да натиска спрея и спусков електромеханизъм, който да освобождава натиска на пружината за да се отвори газта, идей много. Фабричния си е направен само трябва да изключиш самозадейставнето да остане само ръчното.Много филми си гледал май
 ,сълзотворни спрейове има ,но нервнопаралитичните са спряни мноооооогооо отдавна.
 ,сълзотворни спрейове има ,но нервнопаралитичните са спряни мноооооогооо отдавна.Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: