Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За различни неща пишем , ако има повишаване на налягане над 3 бара в системата предпазния клапан ще отвори ако е 3 бара , теб кое те притеснява -че клапана ще отвори 2 милисекунди преди взрива ли :wink: .А относно моето за големината на съда -не знам по какъв физичен закон , но в по големия съд дори с еднакво зададени предварителни налягания -по големия съд побира по коректно течност без да се повишава налягането в инсталацията , до като при по малкия побира , но и се повишава леко. :wink:
Ahmakov - специалист
filmatoplo написа:
За различни неща пишем , ако има повишаване на налягане над 3 бара в системата предпазния клапан ще отвори ако е 3 бара , теб кое те притеснява -че клапана ще отвори 2 милисекунди преди взрива ли :wink: .
За същото питам, кога, при каква температура на водата, налягането ще стане 3bar, в преоразмерен разширителен съд. Притесняваме, че клапана ще отвори 35s след взрива. :wink:
filmatoplo - майстор
Това съвсем не го знам , как и при какви температури се повишава и с колко обема на водата -учил съм го , но и аз като Златка :? :lol: .Най добре е да се спазват предписанията на завода производител на котела , или на проектант на инсталацията -колко бара да бъде предпазния клапан , най добре монтирайте по 2 броя , аз поне така правя .Класика в жанра е 2,5 бров за инсталация с височина на водния стълб до 15 метра примерно , или за 3 етажна къща.
VLADO66 - майстор
За това се слагат на системата до отоплителния уред комбинирани предпазни вентили по налягане и температура -не само налягането или липсата му може да скапе системата(но трябва да се комбинира с пълначка)
Ahmakov - специалист
Хубаво е, че се слагат, ама е хубаво и да са правилно подбрани и монтирани.
idunno - специалист
Нищо няма да гръмне.Разширителните съдове на отоплителните системи имат определена граница след която предпазният вентил отваря.Доколкото си спомням са напомпани на 1,3 атмосфери.Инсталацията се пълни с надвишение от 0.2 бара (като се вземе предвид и геостатичното налягане- едно е къща на 2 етажа друго е блок на 7 етажа).Инсталацията при горните условия работи на около 1,8- 2,1 атмосфери и ако има проблем предпазният вентил отваря на 3 атмосфери.Всичко останало си е чиста спекулация, дали нещо ще гръмне или не, се предпоставя от глупостта на този, който го прави.
filmatoplo - майстор
Ако става въпрос -предпазните клапани по котлите трябва да се проверяват най малко всяка година и да се подменят с нови , по училища и детски градини , защо не и във домовете.
iliana - специалист
Прикачен файл:
IMG_20161016_110450.jpg
Здравейте,
Ще използвам тази тема да попитам
Имаме затворена система с допълваща група
Лятото крана за студена вода е затворен
Вчера го отварям да допълня системата и без да паля парното налягането стига до 1бар и продължава да св покачва и аз отново затворих крана
Автоматичната пълначка е настроена да спира на 0.8 но сега не спря
Няколко пъти спирах крана но като го отворя налягането продължава да се вдига
Може ли при затворен кран за водата да запаля парното и дали когато е запалено ако отворя крана ще продължава да вкарва вода и да вдига още налягането
gnt69 - майстор
Аз досега не съм виждал пълначка да работи коректно. Имах две пълначки и двете ги изхвърлих и си сложих прост кран с манометър и ако е необходимо се допълва. Никакъв проблем няма да го запалиш така.
iliana - специалист
Благодаря ще го паля така
Пълначката 3години работеше без проблем
Предната 6години
Интересно ако оставя отворен крана до колко може да се дигне до 1.5 до 2
А докато е запалена системата ако отваря крана има ли логика да вкарва пак студена вода
Защото ако оставя крана затворен ако има нужда да допълва вода,няма как да стане

Тема "Отново за налягането в системата/парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: