Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PCL82 - майстор
todortv написа:
Крива на изключване B,C,D:
В крива
Магнитният изключвател сработва между 3 и 5 пъти номиналния ток In.
Приложение: Защита на дълги кабели.Защита на мрежи, захранвани от генератори.
С крива
Магнитният изключвател сработва между 5 и 10 пъти номиналния ток In.
Приложение: Защита на стандартни мрежи
D крива
Магнитният изключвател сработва между 10 и 14 пъти номиналния ток In.
Това е за магнитния изключвател при късо съединение. Аз говоря за термичния изключвател при претоварване. Той не е равен на номиналния ток, а при малки претоварвания времето за изключване е доста дълго, при леко претоварване може въобще да не изключи.
stoy@n - специалист
Няма ли 8кВт между 6 и 15кВт?
Няма, и аз се учудих на голямата "стъпка".... :?
gogo7777 - майстор
За 6 kW, 25А предпазител е достатъчно. Ако обаче постоянно товариш бушона с тези 6 kW, то ще е нужен 32А предпазител. Имам бързонагряващо проточно бойлерче, което е 6 kW и съм му сложил 25А АП, до сега нямам проблем, работило е и по половин час без да го спирам.
darken_nz - специалист
Споко, ако е 25 не означава, че ще падне точно на 25 и веднага. ;)
Johny - майстор
stoy@n написа:
Е, явно трябва да търся вариянт....въпроса беше принципен, защото си развяват байряка.Аз не попитах какъв предпазител ще ми сложат ако заявя 15kW....сигурно 32А :?
A случайно да си забелязал, че от юли 2012 във фактурата има и следното:
Достъп до разпред. мрежа за 30 дни предоставена мощност 15 кВт 0,01628 - 7,33лв. мамицата им....
Не съм запознат дали ще стане, но ще ходя да предоговорирам на 6кW, които са ми напълно достатъчни. Предполагам, че и таксата ще бъде по-малка.
Плати си еднократно за по-мощен предпазител и си карай с 6 kW, че не се знае какво още ще измислят.
stoy@n - специалист
Да и мен ме устройва 6 kW, но със сигурност когато ми работи пералнята на загряване, жена ми готви и бойлера се включи 25А ще падне...
Вижте какво ми отговориха от централния офис:
Благодарим отново,че се свързахте с нас.

Бихме желали да Ви информираме,че съгласно чл.33 ал.1 от Наредба 6 за присъединяване на потребители и производители на електрическа енергия към преносната и разпредлеителните мрежи:тук,"присъединената мощност определя минималните технически параметри,по които се проектират и изграждат съоръженията за присъединяване.Присъединената мощност се определя от съответното преносно или разпределително предприятие в границите от 110 до 130 % от предоставената мощност,осигурявайки резерв за увеличаване на предоставената мощност в бъдещ период."

Съгласно подаденото заявление от Вашата страна за 6 kW,монтираният главен предпазител е 25А,съобразен с посочената по-горе Наредба.

При желание от Ваша страна за увеличаване на мощността за посочения от Вас обект,е необходимо да посетите удобен EVN Oфис:тук,където да подадете заявление в писмен вид,като се стартира процедура по ново присъединяване,съгл.Наредба 6.

Надяваме се,че сме били полезни с предоставената информация.
Нещо не мога да разбера тук в тази наредба " Присъединената мощност се определя от съответното преносно или разпределително предприятие в границите от 110 до 130 % от предоставената мощност,осигурявайки резерв за увеличаване на предоставената мощност в бъдещ период." :?
Уж в границите от 110 до 130 % от предоставената мощност пък това което ми предоставят отива надолу от 6 kW?!
Вероятно аз тълкувам нещо погрешно :?
Плати си еднократно за по-мощен предпазител и си карай с 6 kW, че не се знае какво още ще измислят.
Да ама не искат да сложат по-голям! Мен ме устройва 32А ама не склоняват м***а им :axe:

Тема "25А предпазител за предоставена мощност 6 kW EVN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: