• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Благодаря Страхиле :) за без стаен термостат иска мост , друго не обясняват добре или аз не схващам от страх да не прецакам нещо айде максималното задание на подаваната вода е ясно примерно ще настроя 70 градуса и при достигане горелката ще започне намаляне , чудя се това -Минимално задание на подаваната вода :? колко да го направя , и не е ли това температурата до която ще сваля при намаляне на мощността.Тоест модулацията да се лута между максималната и минималната зададена температура :wink: -ама все пак колко да е минималната :? за тази горелка .
Strahil - специалист
filmatoplo написа:
Благодаря Страхиле :) за без стаен термостат иска мост , друго не обясняват добре или аз не схващам от страх да не прецакам нещо айде максималното задание на подаваната вода е ясно примерно ще настроя 70 градуса и при достигане горелката ще започне намаляне , чудя се това -Минимално задание на подаваната вода :? колко да го направя , и не е ли това температурата до която ще сваля при намаляне на мощността.Тоест модулацията да се лута между максималната и минималната зададена температура :wink: -ама все пак колко да е минималната :? за тази горелка .

Натоварен ден и трябва да се работи , а сега от теб да спечеля 1 бира :)Добре ,обобщаващо .Но за някои неща ако не си посветен сервизен меринджей ще тънеш в блаженно неведение т.к няма да имаш достъп :)Чуй се със сервиза им .Иначе горелката работи така :
Ако си сложил стаен термостат/програматор и времето за оптимизация ти е 0 си работи като он-офф . ако нагласиш различно време за оптимизация от 0 - трябва да се съобразиш с инертността на отоплителната система,за да отчита по точно тези особености. слабо инертна 5-20мин , средно 25-40, силно 45-60 .
Без стаен термостат - мост
Минимална температура на водата - 5 - 40 градуса - това е температура против замръзване на системата за отопление в сградата, а не тази температура, при която горелката ще включи след достигане на настроената температура
При достигната зададена температура, горелката изключва и включва отново при спадане на температурата под зададената. Тъй като системата е инертна съществува естествен хистерезис, който е напълно достатъчен
Модулацията е в зоната на регулиране, която се задава.
filmatoplo - майстор
Модулацията е в зоната на регулиране, която се задава. :? Айде горна граница на водата ще задам 70 гр ,долна граница задава ли се -колко примерно :? .
Strahil - специалист
filmatoplo написа:
Модулацията е в зоната на регулиране, която се задава. :? Айде горна граница на водата ще задам 70 гр ,долна граница задава ли се -колко примерно :? .

Минималната ти Т е температурата против замръзване на системата ти за отопление в сградата , а не Т при която горелката ще изключи при достигане на настроената Т.
filmatoplo - майстор
Дали аз питам правилно :) .Мисълта ми е тази -като настроя максимална температура 70 гр и горелката като ги наближи ще започне да си намаля мощността и температурата на водата ще спада - до колко градуса ще спада , тази температура аз регулирам ли я :?
boretobobo - специалист
filmatoplo написа:
Дали аз питам правилно :) .Мисълта ми е тази -като настроя максимална температура 70 гр и горелката като ги наближи ще започне да си намаля мощността и температурата на водата ще спада - до колко градуса ще спада , тази температура аз регулирам ли я :?
До минималната зададена поне моята работи така пробвах я 70 / 55 вдига до 70 намалява
ако водата истине до 55 вдига на трета степен до 70 гр.
Ако държи градусите 60 / 65 горелката работи на първа степен :partyman:
Strahil - специалист
filmatoplo написа:

Абе Филме ,измъчи ме :) Горелката ще ти модулира м/у 60-70С ако си задал 70С.Като спадне по 60С ще мине на 100% мощност и Т ще почне да се покачва
filmatoplo - майстор
:) Благодаря и на двама ви ,като я запаля ще видим , това не го пише в паспорта че намаля с 10 градуса от максималната зададена по време на спада от модулацията :wink: .Аз обичам всичко да е описано до най малка подробност , искам да си го прочета -независимо дали се сещам или някой ми го казва :wink: .
filmatoplo - майстор
Да не става монолог -ама котела и горелката ми дойдоха :) ,утре почивка и после ще го мятаме :wink: .Като го монтирам ще пиша как работи всичко , е ще питам и вас за някой неща около горелката ако се запъна с този модел . :-D
boretobobo - специалист
filmatoplo написа:
Да не става монолог -ама котела и горелката ми дойдоха :) ,утре почивка и после ще го мятаме :wink: .Като го монтирам ще пиша как работи всичко , е ще питам и вас за някой неща около горелката ако се запъна с този модел . :-D
Дълга и икономична да е работата на котела и горелката и със здраве да ги ползваш :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: