Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Добре де, няма да се беся. И майната му на жълто-зеления. :-D Виж сега. Най-вероятно нищо му няма на кабела ти и разликата в отделните жила е само в цвета, но не и в изолацията. Това че е текла фаза през него не е проблем.
Подледни какво е писал по-горе shadow__01. Често се случва когато по даден проводник тече фаза и до него има друг проводник дето никъде не е закачен да се индуктира напрежение. Та това напрежение е достатъчно да накара една глима (газоразрядна лампа) да свети.
Преди да сменяш какъвто и да е кабел мога да те посъветвам да направиш следната проба. Вместо да взимаш нула горе при теб, свържи глимката за двата зелени кабела горе при теб.
Така както да нарисувани - в десния им край. И пиши какво се е получило. :)
:partyman:
MIRO_073 - майстор
...има ли нещо което да не знам за жълтозеления кабел, смисъл такъв това че през него е текло фаза а тои не е предназначен за това може ли в един момент да е оказало някво влияние...
Не като другите е. ПРАВИЛА за цвета.
pif4o - специалист
hidrazin написа:
Добре де, няма да се беся. И майната му на жълто-зеления. :-D Виж сега. Най-вероятно нищо му няма на кабела ти и разликата в отделните жила е само в цвета, но не и в изолацията. Това че е текла фаза през него не е проблем.
Подледни какво е писал по-горе shadow__01. Често се случва когато по даден проводник тече фаза и до него има друг проводник дето никъде не е закачен да се индуктира напрежение. Та това напрежение е достатъчно да накара една глима (газоразрядна лампа) да свети.
Преди да сменяш какъвто и да е кабел мога да те посъветвам да направиш следната проба. Вместо да взимаш нула горе при теб, свържи глимката за двата зелени кабела горе при теб.
Така както да нарисувани - в десния им край. И пиши какво се е получило. :)
Ща послушам :-D Значи глимката я махам от централния на ключа дет идва фаза и от моята нула и я закачам за двете жици дето на картинката съм нарисувал зелени :) Ся си пъна мозъка да разбера как ще свети когато бачка ТВ и когато не бачка като е вързана по тоя начин, ама ша се направя че разбирам че да се не излагам, пък ще пиша утре какво е станало по тоя начин :-D
Инак това което е казал шадоу е мнооо интересно явление, не го знаех, абе меря с уреда съпротивление между жилата- нема никои, ама го чувам че като го допра леко изпуква ама за милимунда от секундата, пък то явно от тоя ефект :) Добре де може ли същия ефект да ми вади на уреда над 100 волта като меря напрежението ? щото пък като включа консуматор към веригата и веднага сичко с фазомера си идва на място :) уффф и тва е сложна наука да го... :)
п.п. поне едно нещо стоплих, вързана по тоя начин глимката ще свети когато тв не бачка и ще е изгаснала когато бачка :)
hidrazin - майстор
=D> Точно! Ще бачка при изключен и ще е изгаснала при включен. А за ефекта - може да ти покаже 100 волта, може и повече. Аз от незакачен далекопровод дето върви заедно с работещ съм вадил по една педя искра. :weedman:
Ако реално има утечка между жилата няма да може да я хванеш с мултицета. За там си трябва мегер - мегаомметър. Обикновено същия пуска на изхода си от 500 до 5000 волта в зависимост от проверяваната изолация.
Та вземи пробвай и кажи какво е станало.
Между другото не знаех че все още някой знае за милимунда-та. :-D
pif4o - специалист
По старите знаем :mrgreen:
pif4o - специалист
Всичко стана така както казахте :) сега ламбата свети като е спрян ТВ а е изгаснала като бачка, само дето тва скапано сони явно гълта бая ток при псукане щото като цъкна девиатора и се вижда как в него бая преискрява , и Тв издава звук се едно некъв ел. магнит с котва щраква в него баси ветерана :) Проблема е решен, само да видим кога ще залепнат девиаторите :)
antonioven - специалист
Не се притеснявай за сонито, звуковият ефект който чуваш е от размагнитването му.
Наистина черпи много ток но само при старта, след това консумира 80-90 вата.
pif4o - специалист
Нищо де, ако изгори девиаторите другия път ще го направя да се включва през контактор от акомулираща печка Изгрев :)
hidrazin - майстор
Ти тая печка Изгрев бая си я опоскал. :-D Запази ли тухлите? За барбекю.
pif4o - специалист
Естетсвено, тази пролет ще градим барбекю на село :) съвсем сериозно, само че маи не беше изгрев а от онея сините Ела 3 маи беше, дето имаха и вентилатор от долу, мноо модерна, еии ся си спомних как обичах да се върна от училище зимата и да си легна върху нея, тя не грееше така силно като Изгрева, пък и тухлите и знаиш кви са готини едни червени с полу кръг в тях, така че две тухли да образуват отвор за нагревател между тях :)
.............. хахах верно тая глимка сигурно е от нея :mrgreen:

Тема "Проблем с девиаторни ключове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: