• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
ky-kyy написа:
Що си мисля, че бъркаш Макел с Макалон...... :?
Имаш право. :-D Може и Макалон да е било. :lol: :partyman:
hidrazin - майстор
ky-kyy написа:
Що си мисля, че бъркаш Макел с Макалон...... :?
Споко. Човека хем е аматьор, хем няма нищо общо с електротехниката.
Вече се убедих практически - в никакъв случай нещо българско.
Нито контакт, нито щепсел, нито ключ ...
Като ниво са като най-големите турски и китайски боклуци.
Щеше ми се да не е така но практиката недвусмислено го потвърждава.
Жалко но факт.
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Човека хем е аматьор, хем няма нищо общо с електротехниката.
Кетапа къде да дойда да ти го покажа? :-D А иначе, има и хубави български изделия. Като някои разклонители, щепселите и някои ключове. БГ ключ си ми е служил вярно няколко години без никакви проблеми. На доста от българските контакти се спестява пружинката на контактната система, така е.
kozl - майстор
Разполагам с кабело-металотърсач на Бош.
До 3 см покритие на кабелите се справя. От3 - 5 см почва да лъже. След 5 отказва да търси.
Ако тухлите са решетъчни има голяма вероятност хоризонталните кабели да са теглени в кухините на тухлите и кабелотърсача няма да ги отрази. Така например и в апартамента на сина с РП от 2007.
Все пак кутиите може и да ги открие. Трябва да се пробва.
kozl - майстор
arkadas написа:
Самият контакт и връзките в него са проверени и всичко там е наред. Установих, че при проверка с фазомер, фазата в проблемния контакт свети по-слабо в сравнение с тези на останалите контакти. Моята логика също подсказва проблем в някоя разпределителна кутия. Въпросът е, че кутиите са подпазани и установяването на местоположението им ме затруднява. Опитвам с почукване по стената, но за сега не напипвам нищо конкретно, а не ми се ще да къртя на поразия. До колкото знам има някакви изисквания за поставяне на кутиите на около 60 см от тавана. При разговор със строителя на сградата, същият твърди, че подобен проблем е невъзможен.
Доколкото разбирам "гаранцията е невъзможна" :?
Къде е контакта и възможно ли е да повреден кабел от пробиване в стената. Оти като додат гия със СКШ-тага и дупчат дека им дойде. Рядко от тях има такива дето ще се замислят за кабелите.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Кетапа къде да дойда да ти го покажа? :-D
Само да не извадиш няква диплома за средно, от някъв техникум. :? :-D
profesionalist_wood - майстор
arkadas написа:
Самият контакт и връзките в него са проверени и всичко там е наред. Установих, че при проверка с фазомер, фазата в проблемния контакт свети по-слабо в сравнение с тези на останалите контакти. Моята логика също подсказва проблем в някоя разпределителна кутия. Въпросът е, че кутиите са подпазани и установяването на местоположението им ме затруднява. Опитвам с почукване по стената, но за сега не напипвам нищо конкретно, а не ми се ще да къртя на поразия. До колкото знам има някакви изисквания за поставяне на кутиите на около 60 см от тавана. При разговор със строителя на сградата, същият твърди, че подобен проблем е невъзможен.
А смени ли си контакта с друг за проба?
Leon - специалист
stoianov_n написа:
toolegittoquit написа:
Кетапа къде да дойда да ти го покажа? :-D
Само да не извадиш няква диплома за средно, от някъв техникум. :? :-D
Че ... малко ли е? :lol:

п.п. Ама ... китап инсталации не прави! Пък и се купува!

:lol:
toolegittoquit - майстор
Leon написа:
п.п. Ама ... китап инсталации не прави! Пък и се купува!
За да приключа офф-а. Да, аз съм онзи, който беше с ник thinkpad. Никъде не съм твърдял, че не съм, но изрично никъде не твърдях и че съм. Като минимум имам кетап със степен "техник", отделно висшето образование по определена специалност. Предлагам да... cut the crap... По английски, че е по-благозвучно. Нъл? :-D Това, че съм чешит е отделна работа. Каквото и да пиша обаче, в душата си не съм лош човек. Просто циничен, защото животът ни прави такива.
п.п Явявал съм се на практически и теоретични изпити по изискванията на държавата за съответната специалност. Тя признава резултатите, някои хора тук не. Я пак?
...Ся отивам да видя какво става с вискито, че иначе ще стана лош. :evil: :partyman:
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
...п.п Явявал съм се на практически и теоретични изпити по изискванията на държавата за съответната специалност. Тя признава резултатите, някои хора тук не. Я пак?
...Ся отивам да видя какво става с вискито, че иначе ще стана лош. :evil: :partyman:
Тамън взе да ставаш симпатичен и пак плашиш, че ще ставаш лош!

п.п. Хайде да не отваряме темата за изпитите, че там съм навътре (председател на комисия) макар и не по елтехника! Много има за писане.

:wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: