Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niksan81 - напреднал
чет мар 27, 2025 7:36 pmhidrazin написа:
чет мар 27, 2025 3:51 pmNiksan81 написа:
Тоест да разбирам ми трябва едно такова табло:
https://vikiwat.com/apartamentno-tablo- ... zh-bg.html
Нещо такова като табло.
В таблото един главен 3х25А и един 3х20А за зарядната станция дето е 11kW Останалите ги имаш и само прехвърляш.
чет мар 27, 2025 5:30 pmNiksan81 написа:
... ако някога реша да мина на 22 киловата. А иначе такъв гребен би следвало да ми стигне?
https://bauhaus.bg/universalna-razkloni ... d=24890345
Гребена ще ти стигне.
За минаване на 22kW се иска първо да ти разрешат (ако има свободна мощност) и доплащане.
Доплащането в зависимост към кое ЕРП си.
За ЧЕЗ (ЕРМ - Запад) доплащането е 2550 лева. За ЕВН - 1620 лева и така нататък...
Имай едно на ум че някои електрични НЕ ПОДДЪРЖАТ заряд с домашно зарядно над 11kW
Демек се съобразявай какво може електричката.
:partyman:
Да, тогава повече от 3х25А няма нужда, и това го има, че повечето нямат повече от 11кв, а и то не ми трябва.
iliya_i - майстор
gogo7777 написа:
Сърце не ми дава да къртиш и сменяш таблото с по-голямо. :)
чет мар 27, 2025 6:21 pmgogo7777 написа:
Втори опит..... :-D
Слагай второ табълце за зарядното и не се занимавай с глупости. Няма никакъв смисъл да разделяш контактите (2+1) на два
Гого, стига с това къртене бе човек!
На външно табло какво трябва да се кърти според теб за да се смени с по-голямо?
Най-много да трябва нова дупка за дюбел в стената.
gogo7777 - майстор
За това говоря. Сегашно положение, съществуващо....
Прикачен файл:
tablo.jpg

......ааааа сега видях, че не е замазано в мазилката :headbash: :headbash: :headbash:....да се eба у тиквата :drinkers:
hidrazin - майстор
чет мар 27, 2025 8:02 pmgogo7777 написа:
......ааааа сега видях, че не е замазано в мазилката :headbash: :headbash: :headbash:....да се eба у тиквата :drinkers:
Ахааа... И аз нямам работа... :-D
DundyTheCroc - майстор
Слагай цайсите или ходи за нови, че ти липсва дълбочина на фокуса :-D
gogo7777 - майстор
:-D :-D :-D
Не бреееее. Исках да съм полезен по някакъв начин.
Не съм обърнал достатъчно внимание на снимката и от там произлязоха моите постове.

....инак цайсите все повече ще ми трябват. "Проклятието на заварчика" не е подминало никой.... :x
mironcho - специалист
Май в разговора никой не е слагал зарядна станция - предвидете и още 4 позиции за трифазно ДТЗ. А колко струва правилното тип В погледнете сами ... :shock:
hidrazin - майстор
съб мар 29, 2025 11:13 pmmironcho написа:
Май в разговора никой не е слагал зарядна станция ...
Сложена е. Ама на предните страници... :)
Niksan81 - напреднал
Готов съм с всичко след много драми, благодаря за оказаната помощ, попаднах и на доста добър специалист. Като цяло след като, най-накрая мина цялата процедура в ЧЕЗ, дойдоха, сложиха ми трифазно табло с трифазен бушон, преместихме се от 1во във 2ро табло, тоест пусна се от оригиналният монофазен кабел една фаза към новото табло и след това търсихме заринатият кабел, който ми беше пуснат до гаража, за да вържем другите две фази. Рабира се, кабелът беше на дъното и нямаше как да се извади, та го рязахме и пуснахме от него нов, който дойде към трифазният бушон в централното табло и вече имам 3 фази в гаража на по 25А, даже явно не е натоварено много, защото за сега вървят на 235 волта. Като цяло не пожелавам на никой да минава през такива тъпотии...

Тема "Монофазно към трифазно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: