Тази година за първи път съм само на ток и не смея да се оплача. Колкото-толкова. Всяка екстра се заплаща. Когато скока е толкова рязък ценово, както между отопление на дърва и отопление на ток, винаги боли. И двете си имат плюсове и минуси. Уюта който създава открития огън и пукащата дървесина само контрастира с постоянно виещия вентилатор и постоянното усещане, че е хладно. От друга страна са липсата на прахоляци и пушек и поддържането на постоянна температура. Липсата на хамалогия наклони везните. От екологична гледна точка обаче нещата не са цветя и рози. С печките на твърдо горива докато горят не се изхвърля почти нищо зимата. Сега на два дни по един плик с отпадъци. Ко
е тогава е по-екологично? Снощи гледах американски филм за един национален парк. Една огромна вила за 20-тина туристи Всеки ден си изгаря боклука. Съвсем официално си имаха печка на открито за тази цел. Вярно е, че американците не са много остри, но в разбирането за екология си приличам с тях. Екологията е отпечатъка който оставяме при обитаване на дадена територия. Преместването на замърсяването от едно място на друго както примерно прави електро-транспорта за мен е анти-екология. От тук и цената на енергията. Няма как да е евтина когато се произвежда от ДВГ.
е тогава е по-екологично? Снощи гледах американски филм за един национален парк. Една огромна вила за 20-тина туристи Всеки ден си изгаря боклука. Съвсем официално си имаха печка на открито за тази цел. Вярно е, че американците не са много остри, но в разбирането за екология си приличам с тях. Екологията е отпечатъка който оставяме при обитаване на дадена територия. Преместването на замърсяването от едно място на друго както примерно прави електро-транспорта за мен е анти-екология. От тук и цената на енергията. Няма как да е евтина когато се произвежда от ДВГ.