• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rulom - модератор
Не че много разбирам от саниране, ама всичките тези измишльотини които чета са напълно безсмислени ако дадената къща не разполага с вентилация,приточна и отточна.Това което гледаме по филмите на запад как някой си минава през вентилацията и прониква в къщата е от голямо значение(не проникването :-D , а вентилацията ).
Понеже знам че веднага ще ме оборят специалисти ще дам един прост пример:
- в стая с температура 25 градуса(става и през лятото при 40 градуса) си сложете пазарен плик на главата и подишайте 5 мин. в него да видите какво се образува.
Та въпроса ми е:В помещения перфектно изолирани, къде ще иде влагата?
Вярно няма да се появи веднага защото помещението ще се отваря и затваря, а когато не се отваря ще се наслагва в слоевете мазилка и изолация.......а след години какъв ще е ефекта......... :?:
pipbel - майстор
rulom, струва ми се много се "извиси" нещо :-D
Споко, не става дума за фабрика или многоофисна сграда, дори не и за пасивна къща, а за най-обикновена еднофамилна такава.
И кво - да правя етажи по 3.5 метра само и само да вместя принудителни вентилации ?
А на въпросите ти е отговорено предния пост - чети
...къде ще иде влагата? .... ще се наслагва в слоевете мазилка и изолация.......
Идеята ми е за пароизолация отвътре осъществена с тези 2 ръце латекс. И що пък не, питам аз.....кво лошо има да си защитя стените ?
За дневната съм предвидил и топмодела на Дайкин с автоматично регулиране влажността на въздуха
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
:?: Тъй като всички производители хвалят латекса си че бил дишащ, аз пък търся обратния ефект, та си мисля че най-калпавия латекс ще е и най-недишащ и пароизолиращ, демек подходящ за поставената цел.
Малиии, докторе, опасен си! :-D Като ти завлезе нещо в гравата и край! Нема отърване! :-D
Я да те питам сега:
- Кажи, кой латекс е най-калпавият? Коя марка? Не съм чул некой, дето нема хвалби за него. Не че съм ги виждал всички, де...
- Що реши, че най-калпавият е най-недишащ? :-D Ми, ако е обратното? Щом е калпав, значи всичко пуска всичко през него... примерно. Или няма логика в това? :-D
- Да си чул за пароизолация дето се нанася с четка? Аз не, ама знам ли? То, минерални и силиконови мазилки не претндират да такива свойства, ти - некъв латекс...
- И накрая - какво и от какво толко ще защитаваш тия стени?! :?

Май си зациклил на тема "Още нещо излишно". :-D :-D :-D
Последна промяна от Master_Kenobi на пет ное 21, 2008 12:15 am, променено общо 1 път.
rulom - модератор
Някои хора си мислят че с пари могат да купят и физичните закони.
Щом ги имате в излишък, давайте, не забравяй и гипсокартона с ватата отвътре :-D :-D :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
rulom, прав си за вентилацията. Е, чак в сечения да лазим по по нея - не. Къща е все пак.
Но примерът ти е показателен. Ние май нямаме традициите да правим вентилационни системи в къщи. Имаме хиляди примери, когато това не е проблем при най-простичкото строителство - тухла четворка и две мазилки - отвън и отвътре и с двукатна дограма на прозорците. Но с навлизане на новите технологии и материали за зида + почти херметични прозорци ... Кога ли проблемите ще цъфнат?! :?
pipbel - майстор
За rulom - де го чукаш, де се пука.... :?
А пък на ГК съм абсолютен противник (без тавана) :!:

Кеноби, е какво сега, не мога да налепя алуминиево фолио по стените я....
И защото съм чувал от доста хора по форумите че фирмите лъжат и латекса играе точно обратната роля, тоест НЕ диша.
Като ти завлезе нещо в гравата и край! Нема отърване!
Виж тука и представа си нямаш колко много си прав.
Кво да правя - такъв си ми е характера....обичам да ровя :)

Айде стига сме теоретизирали (все пак чакам мнението и на Л... 8180 де) :wink:

Малко снимки и на тоалетната, прясно получени днес, работата напредва. Естествено тавана ще го затворя горе без да се вижда рязаната плочка с нещо подобно на долната снимка (любезно взаимствана от колега от форума)

Прикачен файл

banq_tavan_872.jpg
banq_tavan_872.jpg (21.37 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850740.jpg
Resize of SS850740.jpg (31.96 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

SS850741.jpg
SS850741.jpg (73.91 KиБ) Видяна 3979 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
Master_Kenobi написа:
Като ти завлезе нещо в главата и край! Нема отърване!
Виж тука и представа си нямаш колко много си прав.
Чакай сега! Дай да се разберем! Аз кога не съм бил прав?! :?
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

А сега сериозно: Ти що верваш на такива като мене от Нета и форумите? Тури си "филтър" кое става като мнение и кое не. Аз поне така се опитвам да правя. Даже и за "официални" сайтове.
Ония от форумите как са разбрали, дали латекса диша или не?! :?

Всъщност, по въпроса с дишането на латекса изобщо не съм запознат. Единственото, което съм чувал, подчертавам - чувал, е че не дишат фасадните латекси - фасагените.

И за алу-фолиото: Колко му е и него да туриш! Кво ти пречи?! :?
:-D :-D :-D
Domashen_maistor - специалист
Абе днес нещо проблеми има с влизането та нейсе[quote="vidrata"]:? :? :? :?
Засега няма да казвам нищо.Ще почакам да заживеете в къщата па ще чакаме отзиви(поне след втората зима) живот и здраве.[/quote] :2thumbs: Не съм чак толкова добър по саниране, но след като има система (виж линка на Кеноби за поротерм) мисля, че топлата вода е открита. Така, че заемам точно позицията на Видрата и ще видим. Сега обаче изкам да питам доктора кво мисли да прави таваните на баните. Аз смятам да правя мойте от ГК, като откъм банята го импрегнирам с двукомпонентна хидроизолация и пусна една структурна мазилка (сигурно силиконова). В продължение на темата за паропропускливостта ще пиша, че структурните мазилки са паропропускливи, но и водонепропускливи. Само да отбележа, че в баните ми минават вертикални щрангове, като отворите в плочите не смятам да затварям (та да излизат парите :lol: )
pipbel - майстор
Хидроизолация на тавана ?
Нещо струва ми се бъркаш паронепроницаемост с водонепроницаемост....

За таваните на баните не съм решил още., чакам идеи там в една тема в съответния раздел, ама нещо няма голям отзвук, главно спам...
Май ще се наложи да се поразходя повечко из Варна, пък каквото ми хареса....Засега като че ли съм се ориентирал към растерен тип таван, има и модели за баня.
А на едната баня така се пада височината че там съм решил направо 5см фибран да дюбелирам за тавана и да се шпаклова после. За финиш нямам идея обаче каква боя или мазилка да ползвам.

Айде чао засега, трябва да приготвям куфарите, вдругиден тръгвам за в къщи. От green green grass of home няма по хубаво, колкото и да си ни е ориенталска държавичката.
8180 - майстор
pipbel,
Май става "Добре дошъл!".
Докато пътуваше и след твоето припомняне на задачата, да опитам да отговоря.
Там, където дискутирахме преди, стана голяма боза, но малко преди нея (на 3стр. от 6.09.2008) нещата доста са изяснени не само то мен:
Общо U=0,332; Сумарно Sd=8,42м; Пренос на пари - 0,082g/m2*h
Заложили сме Мю на латекса 1000 (това евентуално трябва някак да се уточни) и дебелина 0,5мм., което казаха, че е много за 1 ръка.
Чукнах сега пак да проверя - от 0,1 мм дебелина няма проблем, което дава запас и по Мю. Без латекса се появява проблем отвътре на Неопора. Сега си пропуснал външния грунд, но данните са с него - той влияеше (влошаваше) нещата.
За външната мазилка - там също имаше мнение на колегата коя е по-подходяща, като не намерих сега данните за твоето твърдение, коя е по-пропусклива. Знаеш, че съм повече по числата, за технологичност нямам мнение, хеле в сравнение с теб и останалите тук.
Дано съм отговорил - допускам и да си го пропуснал там в хаоса.
Ако не, казвай.
Поздрави,
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: