ДА Лазаре,аз също съм бил винаги на това мнение--няма значение колко харчиш-а колко вадиш
,но все пак всичко трябва да си има някакви граници-нали така
А не виждам как ще се върнеш на дърва и въглища ,след като вече си броил 7-8 хилядарки за нов котел ! 
djeko написа:А котела съм го взел 30кв защото сега правя подово отопление на 1 етаж, та да може да храни и 2та етажа.Но тайно си се надявам да мога да сваля разхода за сега поне на 40-45кг за 2 етаж само. И още нещо,мисля днес ти ми препоръча този COMPUTHERM Q7RF Програмируем радиоуправляем дигитален стаен термостат---какво производство е.
Весела коледа и от мен,Djeko като чета твойте коментари малко се успокоявам.Моят разход в големият студ беше 40-45кг. пелети с дървени прозорци и без изолация.Но котелат ми е 37,5кв. виадрус у26 пригоден с пелетна горелка GP20+ 32кв. самоче в къщи съм с 5 конвектора по 4,3кв. +бойлер 120л.Горелката я карам около 15кв. потинциометара е по средата така е най икономична. Разхода на месец ми е по тон, но си е цифра.Мааалко се надявам че не всички казват реалният си разход за свойте котли.