Обяснявам...
Има вентилатор който нагнетява чист, но студен въздух - до сега. Изключително рядко го пускам защото дебита му е доста голям. Има втори вентилатор който изсмуква замърсения въздух /пушека от цигарите/. Той непрекъснато работи. При пускането му в кафето се получава "подналягане" /май така се казваше/, и чистия въздух влиза през тръбите за чист въздух. Дали ме разбрахте?
Точно в тези тръби ще сложа голям радиатор който да го захраня от парното. Проверих и се оказа, че радиатора за двигатела на "Голф - 2-ка" перфектно ще влезе в тръбата на сепарацията /така се казва, нали?/. Ще бъде под наклон защото е доста дълъг. При това положение въздуха изцяло ще минава през него. Мисля, че той ще минава леко и ще се стопли поне малко. Вентилатора който нагнетява чист въздух няма да го пускам, защото радиатора няма да може да се стопли... Качвам две-три снимки да онагледя как съм направил отклонението. На мястото на отклонението съм сложил два крана с изпразнител. Ако стане беля /примерно да се спука радиатора/ - затварям крановете и изпразвам водата от тръбите за да не замръзне през зимата. Надявам се с големия радиатор да има ефект - подтоплен чист въздух... 
Има вентилатор който нагнетява чист, но студен въздух - до сега. Изключително рядко го пускам защото дебита му е доста голям. Има втори вентилатор който изсмуква замърсения въздух /пушека от цигарите/. Той непрекъснато работи. При пускането му в кафето се получава "подналягане" /май така се казваше/, и чистия въздух влиза през тръбите за чист въздух. Дали ме разбрахте?

Прикачен файл
Отклонението за топлообменника...
Кранове с изпразнител.jpg (51.68 KиБ) Видяна 5350 пъти
Прикачен файл
Тръбите....jpg (49.4 KиБ) Видяна 5350 пъти
Прикачен файл
Излизане на вън....jpg (61.87 KиБ) Видяна 5350 пъти