• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: С пвц тръба не става ли .
joro39 - специалист
Става ,но сложих лагер и от долу.
krazz - специалист
sande34 написа:
Прикачен файл:
14022014765.jpg
за тези без кад
Е това е един от хубавите топлообменници!!! Браво!!! Единственият недостатък, че не е неръждаем! Но мисля ,че ако се обработи химически и във водата се сложи калиев дихромат за да не ръждясва ще е таман! Браво !!! УСПЕХ!!!
rosso666 - специалист
krazz написа:
sande34 написа:
Прикачен файл:
14022014765.jpg
за тези без кад
Е това е един от хубавите топлообменници!!! Браво!!! Единственият недостатък, че не е неръждаем! Но мисля ,че ако се обработи химически и във водата се сложи калиев дихромат за да не ръждясва ще е таман! Браво !!! УСПЕХ!!!
Колега ще обясниш ли малко повече за този химичен процес как се прави в домашни условия или да паснеш някоя статия
Искам да питам за тези "цилиндрични" дву-триходови"(незнам как се водят) как са със тягата не им ли трябва допълнителен вентилатор на изхода на газовете???
sande34 - специалист
Търговското му име е хормпик и се добавя към водата в разширителя. Това по скоро е срещу котлен камък.
sande34 - специалист
Този вид топлообменници неса едни от най -добрите а най-добрите. Вертикален триходов кондензен.
Единия варянт е с външно обгаряне те огъня първо минава през външния цилиндър после през тръбите и тогава през вътрешния. Другия варянт е обратно. Огъня гори във вътрешния цилиндър минава през тръбите и излиза през външния.
Нямам време да описвам марки и принципи на работа но в нета има бол конструкции. Най- важно за правилната работа на такъв котел е дължината на хода на димните газове. При къс топлообменник отиват в комина при дълъг недотопля. Тази конструкция която съм постнал мисля че беше 17 и нещо киловата за котела - горелката може да е всякаква. При кондензните котли КПД е високо по принцип заради доп енергия от парата. При този достига и над 100%
по методиките на твърд котел Тва друга тема. Няма проблем с газовете ако комина е добър и изолиран. Понеже на изхода т на дима не надвишава тази на водата , при първоначално запалване е необходимо да се подгрее комина. Ако се налага според т атм налягане и тн. В най лошия случай може да припуши леко. Запалил вече няма проблем. Затова е и хубаво да не се гаси често. Т.е .горелката трябва да е с точно пресметната мощност. В целата хуйня има твърде много неизвестни .Иначе един циганин викаши "Щом има огин че топли". Готов съм да помогна на който има нужда и знае какво да пита. Успех на всички колеги и самодейци. Който нищо не прави мое само да философства.
krazz - специалист
rosso666 написа:
krazz написа:
sande34 написа:
Прикачен файл:
14022014765.jpg
за тези без кад
Колега ще обясниш ли малко повече за този химичен процес как се прави в домашни условия или да паснеш някоя статия
Искам да питам за тези "цилиндрични" дву-триходови"(незнам как се водят) как са със тягата не им ли трябва допълнителен вентилатор на изхода на газовете???
Разбира се ,че им трябва тягов вентилатор на димните газове! А за оксидацията не знам в домашни условия дали ще се справиш!? По-добри са "пластинчатите" топлообменници, те са неръждаеми изцяло и с високо КПД но и висока цена и трудно приложими в камина заради пепелта!
http://www.podeminvest.hit.bg/technology_bg.html
Успех!
sande34 - специалист
не трябва димен
rosso666 - специалист
sande34 написа:
не трябва димен
Колега тръбите безшевни ли са???Не ми станба ясно третия път на газовете от къде минава??
Bate_Pavka - напреднал
И аз да питам: Как се почистват тръбите от нагар?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: