• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
Тани написа:
Той си е такъв - обича да пише , но не обича да чете - дори не си е прочел личното съобщение по въпроса вече два дни, но за сметка на това изписа много "смислени" постове!
Прочетох и отговорих на личния ти пост,а за комуникацията с тебе за мен си загуба на време пък ти се сети що :)
Тани - модератор
Аз ще те помоля и публично да не даваш съвети в разрез с всякакви технологии и засега ще запазя останалата част за лични!
marmoz - специалист
Казах вече ЗАГУБА НА ВРЕМЕ.
Тани - модератор
Явно времето не ти достига! Освобождавам ти следващата седмица!
jekasus - майстор
viewtopic.php?t=3128
velsi написа:
Можеш да го залепиш със всякакво строително лепило: Теракол, Теразид.... Можеш и със чист гипс даже. С каквото имаш и с каквото ти е удобно. Всичко ще хване.
Тани написа:
Приятелю , ако искаш да получиш адекватен отговор , моля те кажи какво точно искаш да правиш .Ако е само за обръщане на прозорците - Велси ти е отговорил , но ако ще правиш предстенна обшивка - няма да стане така!
:-D Па никога няма да тръгна да обръщам прозорци с всякакво лепило.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
живот и здраве утре започвам лепенето на плчките...
Искам вашето мнение за размера на фугата. Първоначалната ми настройка бе за 2мм. Днес наредих два реда от по 10 стенни плочки.
Ето го резултата:
Прикачен файл:
plo4ki.JPG
plo4ki.JPG (63.22 KиБ) Видяна 2103 пъти
при единия вид -на 10 плочки от по 25 см дава 2 мм отклонение. А при другия вид плочки 5 мм.
Ако ги работя с фуга 2 мм между плочките ок ли е?

И друг вупрос относно кръстачките , които си купих. Уж са някакви полски, но като се вгледах-многоръбчета и подутинки имат. Вижте:
Прикачен файл:
4a.JPG
4a.JPG (77.21 KиБ) Видяна 2105 пъти
сложих тези кръстачки между плочките-ами то с просто око се виждаше че някъде фугата беше по-голяма от другата???
А бре майстори-вие такива ли кръстачки ползвате или аз съм взел най "дървените".
Препоръчайте ми някои добри кръстачки, ако тези са кьопави?
jekasus - майстор
Плочките по дължина ги провери, дали се разминават. А за кръстачки - червените Видира.
erkamu - специалист
А разминаването по ширина как е 5 мм на 10 плчки (250 см) как е?
колко е допустимното отклонение на дължина за да ги правя с 2 мм?

Мнението е възстановено от модератор!
Последна промяна от erkamu на ср сеп 05, 2012 10:11 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Ти ако се надяваш само на кръстчетата за да наредиш плочките както трябва по-добре не се захващай изобщо.
Тани - модератор
!!! Офтопик !!!

jekasus написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=3128
velsi написа:
Можеш да го залепиш със всякакво строително лепило: Теракол, Теразид.... Можеш и със чист гипс даже. С каквото имаш и с каквото ти е удобно. Всичко ще хване.
Тани написа:
Приятелю , ако искаш да получиш адекватен отговор , моля те кажи какво точно искаш да правиш .Ако е само за обръщане на прозорците - Велси ти е отговорил , но ако ще правиш предстенна обшивка - няма да стане така!
:-D Па никога няма да тръгна да обръщам прозорци с всякакво лепило.
Това ми хареса :wink: Чудно ми е как попадна на тази тема : Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007 23:14:39 :lol: Признавам си без бой , че тогава се занимавах с търговия и гипскартона ми беше хоби.Тогава дори не съм подозирал за съществуването на думичката "адхезия" :headbash: . Съвета ми не е съвсем грешен , ако става въпрос за тясна ивица при обръщането , която е захваната с УД в предстенната обшивка. Тогава почти не е необходимо лепило - ако хване на 2 -3 точки е достатъчно . Правил съм го и с пяна :wink: Все пак , ако сега давам отговора няма да е формулиран така! Поне бих обяснил горното . Имаш една бира от мен , че ме върна назад във времето да се сетя от къде съм тръгнал и какви съвети съм давал :lol: :partyman: Човек се учи докато е жив. Продължавам да се уча и благодарение на форума и в частност от тебе, за което имаш още една бира :partyman: :respekt:

Извинявам се на автора за офтопика!
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: