Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Като бях в Америка,имаше една строителна бригада,та не знам ли какво,щяха да изливат асфалт,и един от строителите беше насочил такъв уред към небето и приятеля ми каза че така измервал точните градуси,влажността на въздуха в района който се намират и имат косвени резултати и после самия асфалт в сепаратора,и взима решение да изливат асфалта при не по малко от 8% влажност и 5 градуса на въздуха за да се слепи добре сместа от битум,пясък и камъни. Та ми каза трика когато си купя такъв уред,номера е да гледаш ако синоптика каже примерно -10 градуса,насочваш уреда в небето и той трябва да покаже същите градуси,със разлика 1-2 градуса.Ако отклонението е повече,значи е боклук. И пак в щатите също ползват уреда да мерят температурата на асфалта в жегите и решават дали да пуснат тежкотоварните камиони по пътищата да не повредят настилката или по друг начин-Преди да излязат на магистралата,първо минават на кантар и ако не е претоварил повече,свети зелено и го пускат,ако свети червено го глобяват че е превишил товара си въпреки че е много рядко.та така...американска му работа.
Интересно ми е дали лидълския има функция за мерене на влажност? :? И със каква батерия?
stan73 - майстор
Според мен - влагомер няма. Нито има от къде да се пусне, нито пише нещо в книжката за това...
Обаче излизах да тествам моя уред насочен към небето - май според твоите указания или не го бива или яко ще се застуди...
Измерих от -28 до -37 целзиеви градуса насочвайки го към различна част от небето.
Хахаха :-D Еми със лазерите е така някои са до 50 метра други до 200 метра мерят
stan73 - майстор
Реших да измеря още нещо - из къщи имам 3 термометъра (един конвенционален - спиртен и 2 електронни, цифрови). Та мерих температурата върху самите термометри с новият уред. Показва - между половин и един и половина градуса по-ниска температура спрямо показанията на самите термометри.
anabolicbeast - специалист
potrebitel123 написа:
И аз се чудя за термометъра пише, че ще се предлага единствено в Понеделник пък и, като бях в ЛИДЛ имаше само 7-8бр. дали са го изкупили или изваждат малко бройки???
Мизерниците пускат нищожни бройки, когато пише, че промоцията е само в конкретен ден! Така беше и с уредите за заточване на свредла.. В 3 лидъла, в 2 съседни града нямаше нито 1 бройка по обяд!
stan73 написа:
Според мен - влагомер няма. Нито има от къде да се пусне, нито пише нещо в книжката за това...
Обаче излизах да тествам моя уред насочен към небето - май според твоите указания или не го бива или яко ще се застуди...
Измерих от -28 до -37 целзиеви градуса насочвайки го към различна част от небето.
Еми колкото по-високо летиш със самолет или делтапланер температурите спадат все по осезаемо. Ами на тази височина които самолетите летят на 10 000 метра температурите са между -35 и -50градуса. На 30 000 м. минус -130. Тези температури са непостоянни :? ( Ех как исках да уча биология към БАН,да знаете колко е интересно....въпреки мизерията. Четете в Гугъл ,,Един ден на докторанта в БАН,, и ще ви стане ясно)
stan73 - майстор
Когато има нещо особено ценно - трябва да се ходи при отварянето на магазина (за съжаление) в 7, за да си сигурен, че ще се добереш... Имай предвид, че явно и в Германия нещата им се пазарят яко. Ъглошлаифа ми (от магазин на Лидл в градче в Бавария) е бил последният и то с разпечатана кутия на вторият или третият ден след пускането им там.
stan73 - майстор
profesionalist_wood написа:
stan73 написа:
Еми колкото по-високо летиш със самолет или делтапланер температурите спадат все по осезаемо. Ами на тази височина които самолетите летят на 10 000 метра температурите са между -35 и -50градуса. На 30 000 м. минус -130. Тези температури са непостоянни :? ( Ех как исках да уча биология към БАН,да знаете колко е интересно....въпреки мизерията. Четете в Гугъл ,,Един ден на докторанта в БАН,, и ще ви стане ясно)
Оки де, обаче какво излиза, че моя уред не го бива, или е доста добър ?
Де да знам, да го връщам ли, като цяло ме кефи, но ако ще ми мери с грешка 25 градуса най-малко - не ми трябва.
От друга страна при меренето в стая - в сравнение с другите термометри грешката е макс. градус и половина. Според книжката грешката при положителни температури е до 2 градуса, а при отрицателни - до 3.
Не го връщай,върши работа като за 40 лв,все пак не е 2000 долара та да е суперточен
stan73 - майстор
Ок. Ще взема да измеря колко е във фризера (от любопитство).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: