700-1000-1200 кинта за нови гуми се дават не всяка година,а примерно на 3-4-5 години най-много. Зависи кой колко кара. Защото ако човек има пари за гориво,с което да върти 20-25 хиляди на година безусловно ще има пари и за нови гуми на всеки 3 години! Сега да си говорим за автомобили на по 20-30 години е безсмислено. Явно хората с такива коли си седят повечето време у дома и колата се ползва в екстрени случаи.За доходите на всички е ясна ситуацията. Но в крайна сметка сигурноста е по-скъпа от 2 или 4 гуми. Пак се развихри спор за всесезонните гуми. Ами все още нямаме условия за такива у нас. Наистина миналата зима мина почти без сняг, ама де е гаранцията че и тази година ще е така?
ditronix написа:...Защото ако човек има пари за гориво,с което да върти 20-25 хиляди на година безусловно ще има пари и за нови гуми на всеки 3 години!Как да нямат пари за гориво? За автобус се дават същите пари като за гориво. Лично проверено. Ако сте двама - парите за билети стават повече от за гориво. Сиреч, няма значение как пътуваш - пари се дават. Спорове за сигурност се водят, аз за всесезонните гуми нищо не съм казал. Аз казвам, че примерно моят автомобил е по-безопасен от общественият транспорт, където лично аз съм се возил(разбрах впоследствие) в автобус без спирачки. Дори на старата ми кола на 22години, която още я имам - спирачките ми практически коват. С колата правех над 10,000км годишно. Влакове дерайлират, траверси се крадат. Нека не се убеждаваме, че около нас е екстра сигурност, а нашата задача е в нашата кочинка да я докараме. Защото се оказва, че да се кача в автобуса - не се знае дали ще стигна жив.