Като си прав - прав си. Но при по-старите и с по-голям километраж автомобили е малко Either the camel, either the camel driver

Chefo77 написа:Като е евтина колата, дай да я карам с втора ръка носачи, амортисьори, дискове ...Човек, който си купува евтина кола обикновено няма пари за поддръжката на скъпа...
toolegittoquit написа:Човек, който си купува евтина кола обикновено няма пари за поддръжката на скъпа...Да ти дам ли един съвет, безплатно.Поддръжката на евтина кола ВИНАГИ излиза по скъпо, от такава на скъпа кола.
stoianov_n написа:Да ти дам ли един съвет, безплатно.Поддръжката на евтина кола ВИНАГИ излиза по скъпо, от такава на скъпа кола....Не и ако нещата си ги правиш сам. Удобно го пропускаш тоя момент. Ако все караш в сервиз за всичко, дали нова или стара - все трябва да си теглиш ножа, да не се мъчиш.
toolegittoquit написа: Ако все караш в сервиз за всичко, дали нова или стара - все трябва да си теглиш ножа, да не се мъчиш.Е, аз все карам в сервиз за всичко.....и не знам как е от "другата страна"
stoianov_n написа: Е, аз все карам в сервиз за всичко.....и не знам как е от "другата страна"Ти не работеше ли в такъв? Извинявай, но при последният ремонт ми разказаха играта. 100лв за смяна на колело, което се стига като сваля обикновен с обикновен ключ гумата. Да не забравя като отидох цирка - не могат да запалят колата, разбъркали кабелите на дистрибуторната капачка. Извинявай, не съм толкова богат, че да ходя в "сервизи". Ето за това искам да се науча да си правя някои работи сам. Като отида някъде, все "ние в момента сме заети, ела еди си кога". И така меренето на компресия ми е чак след 3-4 дни... А после тук питате защо толкова бавно съм действал и т.н. Добре, всеки има работа, съгласен съм. Ама въпроса е в това да отида и да ми решат проблема, когато дойде ред за моята кола. Не за 100лв да се направи ремонт, който да изкара 1000км и да ме остави на пътя, а после да давам 60лв на платформа, за да ми докара колата.
Kirilpm написа:Като не можеш да си оправиш колата сам и не ти се ходи в сервизи ходи пеша или карай колело.Ти си жив параграф 22Като ми кажеш един сервиз с разумни цени, където не правят ремонти, които изкарват по 1000км и се чупи пак - тук съм, пиши. Аз между другото тая тема съм я създал не за да има коментари "сервиз", а да поискам съвет от някой, който разбира. Сакън да не се изтърве хляба от ръцете на някой форумен автомобилен глупчо като мен, нали? Важното е дам е пратиш в сервиз. Не се казват много неща, сакън да не останете без хляб от хора, които ще видят, че някои неща, които се вършат, може да ги свърши всеки, на който ръцете му не са в задника с гаечни ключове за 15лв, без да олеква със 100лв за "майстори"?
toolegittoquit написа:Ти не работеше ли в такъв? Извинявай, но при последният ремонт ми разказаха играта. 100лв за смяна на колело, което се стига като сваля обикновен с обикновен ключ гумата. Да не забравя като отидох цирка - не могат да запалят колата, разбъркали кабелите на дистрибуторната капачка.Тая история я чувам за десети път, и все различна и доукрасена.
toolegittoquit написа: Извинявай, не съм толкова богат, че да ходя в "сервизи".Ем, явно си богат, щом поддържаш такива коли....или мазохист.....едно от двете...
toolegittoquit написа: Не се казват много неща, сакън да не останете без хляб от хора, които ще видят, че някои неща, които се вършат, може да ги свърши всеки, на който ръцете му не са в задника с гаечни ключове за 15лв, без да олеква със 100лв за "майстори"?
toolegittoquit написа:А ти какво имаш което би ти помогнало в ремонта на дизеловия двигател?Kirilpm написа:Като не можеш да си оправиш колата сам и не ти се ходи в сервизи ходи пеша или карай колело.Ти си жив параграф 22Като ми кажеш един сервиз с разумни цени, където не правят ремонти, които изкарват по 1000км и се чупи пак - тук съм, пиши. Аз между другото тая тема съм я създал не за да има коментари "сервиз", а да поискам съвет от някой, който разбира. Сакън да не се изтърве хляба от ръцете на някой форумен автомобилен глупчо като мен, нали? Важното е дам е пратиш в сервиз. Не се казват много неща, сакън да не останете без хляб от хора, които ще видят, че някои неща, които се вършат, може да ги свърши всеки, на който ръцете му не са в задника с гаечни ключове за 15лв, без да олеква със 100лв за "майстори"?
Аз примерно нямам нищо против каквото разбирам да го разкажа от-до. Просто защото като отидеш при майстор ти плащаш за квалификация, не за въртене на гаечен ключ. Всеки на свой риск да си го върти, като иска. Или да си връзва жичките, но без гаранция, че сам като направи нещо не както трябва, друг ще му е виновен, а само той самият.
п.п Целият тоя форум съществува, защото някой по една или друга причина иска да свърши нещо сам, без да ходи по "майстори". Извинявам се, но просто не вървят някои изказвания.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: