Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Рано е още да се кахарим....сметки ще се правят наново напролет като се види на къде е тока газта пелетите....едно е сигурно световния капитализъм ще ни шиба догодина малко или много но всички накуп....и ако някой самодоволно си мисли че някакси поединично ще си спаси задника е в голяма грешка....
Gladiator_BG - специалист
съб дек 25, 2021 12:56 pmChristo написа:
viber_изображение_2021-12-25_12-48-21-665.jpg
съб дек 25, 2021 12:09 pmtimon_tg написа:
Снимах го от кола, та не са много фокусирани снимките. Ясно се вижда обаче, от какво ги правят пелетите в Трон. Даже не им пука, че се вижда от пътя.
мдааа ... това може би обяснява тъмния цвят на пелетите, но пък впечатленията ми от изгарянето и температурата са добри. Вероятно тея боклуци ги добавят към качествената дървесина + някаква химия за по добра спойка - стъклото на камината се опушва много и оставa някаква прозрачно кафява залепнала гняз, която се маха с много търкане.

Последния тест беше с пелетите на РОДОПА
Видимо много добре пресовани. Малко пепел в торбата. Всяка торба е НАД 15кг. Не пушат много при разпалване.
Относно горенето обаче се държат далет от 5.3kWh/kg. За да поддържам зададената температура трбяваше да вдигна с една степен мощността на камината, което съответно вдигна разхода. Направих и тества в чаша вода - пелета не се раздроби и след 5мин киснене. При разбъркване имаше лееека мътилка.
ПП: теста в чашата съм го правил със вносни пелети, които умишлено няма да назова за да не правя реклама /всеки сам трябва да прецени за себе си/ и мога да кажа че добрия пелет е светъл на цвят, раздроби се за по малко от минута във течността и при разбъркване водата остана кристално бистра и ясно се видяха всички стърготини.

Прикачен файл:
20211222_203324.jpg
Прикачен файл:
20211222_203205.jpg
Прикачен файл:
20211222_203134.jpg
Прикачен файл:
20211222_203128.jpg
Прикачен файл:
20211222_203048.jpg
feikot - специалист
Тия боклуци в трон си стоят от много време,не ги мятат тях в пелетите,но това не значи че в даден момент не биха го сторили.
LazarGanev - "Велик майстор"
Видях ги тези дни на път към Павел баня, струпани покрай оградата. За да са там, значи им трябват
slavista - специалист
Колеги , някъде има ли нормализиране на цените или ? При мен пелетите ще ми стигнат до средата на Март и ще трябва да купя два тона ,а с тия цени не знам дали да не се отоплявам на ток :o в София искат по 650-700 лева за 67 чувалчета , което си е бая. Миналата година купувах сръбски пелети и съм доста доволен , но взех последните и затова ще трябва да мисля за още пелети. Сръбските пелети бяха по 5.80 чувала ,а с тях има по-малко пепел и пламъкът е добър.
Последна промяна от slavista на нед яну 30, 2022 2:09 pm, променено общо 1 път.
pepi3196 - специалист
И аз чакам да падне цената на слънчогледа ама не, в Голямото село са 450лв. тон🤑
venyfill - напреднал
Къде средата на май, началото на юни ще стане.... :-D
вт фев 01, 2022 8:05 amvenyfill написа:
Къде средата на май, началото на юни ще стане.... :-D
Ааа… я стане я не. Като изплющат тока пак и за битоеите потребители, може да се окаже че сегашните цени са евтини:)
IvanGeorgiev13 - помощник
Най-евтиното , което намерих аз е 580 за иглолистни без превоз ,а за превоз искат скромните 50 лева и се мръщат ,ако е тегаво да вкарат голям камион с бризент . Прекупвачите изкарват пари на гърба на хората , които произвеждат . Производителите не могат да вържат двата края , а за сметка на това прекупваите стават богати :shock: :shock: :shock:
Svezar - специалист
Благодарение на топлата зима и това че вдигнаха цените на пелетите /та вместо 3т. купих само един/ , по прогнозни сметки ще приключа отоплителния сезон с по-малко разходи от миналия, оказва се, че и на климатици можело да се живее :) Не знам дали от единия тон който купих на тези цени са изкарали печалба колкото миналата година от три, ако са успели...браво, ако не, те губят !

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: