Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
вт дек 21, 2021 11:06 amSvezar написа:
Тук се говори за някакви единични случаи, на сложни технически и инженерни решения от маниаци на тема "как да ни е най-евтино топлото" ! Ако някой ми гарантира, че не за 100 а за 300лв /при сегашните цени на тока/ ще топля качествено двата си етажа по 100 квадрата с термопомпа за примерно 7-8000лв /нова/ при външна температура 0 градуса, ще забравя ,че съществува нещо наречено пелети и за следващия сезон съм я монтирал ! Пък Шопа като гледам, ако има комшии наблизо, направо може да им пусне по една тръба и да го играе топлофикация с тази неизчерпаема евтина топлоенергия :!:
Ще пиша, направете си затворена група, да си споделяте де е далаверата, никой друг да не знае!

В момента вън е -4° , водата ми е 33° , в хола е 24, спалните 22. Май няма смисъл да ти пиша повече, че и без това не вдяваш явно.
Сигурно си мислиш че 33° е хладка вода, щото не пари :lol: .
Mcl - специалист
вт дек 21, 2021 9:30 pmSvezar написа:
вт дек 21, 2021 9:28 pmradius написа:
Ей честно, е.ем ти облъчените, но за сметка на това залюхани пелетари. Не виждате на 1 м пред носа си, ама ръсите злоба на кило. Писал съм във форума какво и как, а че за вас е фантастика, още повече ви прави смешни. Пууу дееба , ядосах се. Останете си елементарни, но не го вменявайте и на други!
Ма ти за чий х... пишеш в тази тема като си на ток ?? Ако не пишеш, няма да се ядосваш !
Остави го тоя кривак бута се навсякъде, явно иска малко внимание.
silent - майстор
вт дек 21, 2021 9:28 pmradius написа:
Ей честно, е.ем ти облъчените, но за сметка на това залюхани пелетари. Не виждате на 1 м пред носа си, ама ръсите злоба на кило. Писал съм във форума какво и как, а че за вас е фантастика, още повече ви прави смешни. Пууу дееба , ядосах се. Останете си елементарни, но не го вменявайте и на други!
Не виждам причина да си толкова нервен когато някой изразява мнение което не ти харесва освен ако имаш съмнения в себе си и постоянно търсиш одобрение..просто приеми че има хора за които отоплението не е приоритет н1 и са склонни да приемат компромиси вкл в цената...просто защото имат по важни неща в живота си....
PIP - майстор
вт дек 21, 2021 9:33 pmradius написа:
вт дек 21, 2021 11:06 amSvezar написа:
Тук се говори за някакви единични случаи, на сложни технически и инженерни решения от маниаци на тема "как да ни е най-евтино топлото" ! Ако някой ми гарантира, че не за 100 а за 300лв /при сегашните цени на тока/ ще топля качествено двата си етажа по 100 квадрата с термопомпа за примерно 7-8000лв /нова/ при външна температура 0 градуса, ще забравя ,че съществува нещо наречено пелети и за следващия сезон съм я монтирал ! Пък Шопа като гледам, ако има комшии наблизо, направо може да им пусне по една тръба и да го играе топлофикация с тази неизчерпаема евтина топлоенергия :!:
Ще пиша, направете си затворена група, да си споделяте де е далаверата, никой друг да не знае!

В момента вън е -4° , водата ми е 33° , в хола е 24, спалните 22. Май няма смисъл да ти пиша повече, че и без това не вдяваш явно.
Сигурно си мислиш че 33° е хладка вода, щото не пари :lol: .
При мен навън е -11, водата е на 35гр от 19ч до 07 часа, през деня е на 38гр с радиатори, преди два месеца пак беше на тая температура водата, но котела сега харчи два пъти повече квт/ч за да я поддържа. Това че държиш водата на ниски температура и ползваш термопома не значи, че харчи същото като при +5гр. Никой не виждам да спори, че на газ в момента е изгодно да се топли, но почвате да се уливате с тея термопомпи. ядосал се бил..
Gladiator_BG - специалист
Да оставим на страна термопомпите, климатиците и конвекторните печки и да се върнем към заглавието. Предполагам все пак темата е създадена от "пелетари" за "пелетари" :lol:
Поредна проба. Този път със пелети "корона".
видимо са по светли на цвят от всички пробвани до сега. Нямат пепел в торбата. Отделят и много малко пепел след изгаряне. Горят добре. Опушват леко стъклото. Отдават добра топлина, НО пуста му българщина - всяка една от 10-те торби които пробвах беше с различно тегло. Килограмите варират от 13 до 15кг.
Прикачен файл:
20211211_141017.jpg
Прикачен файл:
20211211_140931.jpg
Прикачен файл:
20211211_140835.jpg
bibobore - специалист
При мен със тези пелети нещата са точно на обратно. Чувалите са пълни яко със трина. Даже докато ги сипвам в бункера се вдига доста прахоляк. Взех ги средата на лятото. Не съм ги мерил чувалчетата, колко точно килограма са.
tosco - специалист
Май фабриката на "Трон" е поизгоряла... Дано бързо да се изправят.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/g ... eo-2295090
timon_tg - специалист
пет дек 24, 2021 2:21 pmtosco написа:
да, нямам търпение да продължават да ни цакат на 800лв+
Christo - майстор
Прикачен файл:
viber_изображение_2021-12-25_12-48-21-665.jpg
съб дек 25, 2021 12:09 pmtimon_tg написа:
пет дек 24, 2021 2:21 pmtosco написа:
да, нямам търпение да продължават да ни цакат на 800лв+
Снимах го от кола, та не са много фокусирани снимките. Ясно се вижда обаче, от какво ги правят пелетите в Трон. Даже не им пука, че се вижда от пътя.

Прикачен файл

viber_изображение_2021-12-25_12-48-24-661.jpg
Chefo77 - майстор
Споко, имат си застраховка. Нали никой не се заблуждава, че пожарът е случаен и че е изгоряла първокачествена дървесина?

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: