• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
kolcho - специалист
Ситуацията в тази тема е потресаваща - десетки съфорумци са загубили огромно количество време за да напишат няколкостотин поста, посветени на двадесет и пет годишен дизел, предал Богу дух / преведено за онези, които не са си имали работа с пряснозакупени древни дизели - кола с твърде вероятно издухан двигател/. Със сигурност стойността на това време е по-висока от цената на колата. Но говоренето продължава, въпреки магарешкото нежелание на собственика да диагностицира проблема на возилото си по единствения разумен начин - чрез простото му завеждане в СПЕЦИАЛИЗИРАН сервиз, в който да замерят компресията на двигателя, да проверят състоянието на помпата, обезвъздушаването, дюзите, филтъра за горивото и стартера / повечето от тези наща са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ при покупката на дизел на старо, та бил той и тригодишен!/. Всичко това под мотото "Ми аз тия работи мога да си ги оправя и сам!". И това се заявава от човек, който не е виждал филтърна група на дизел и спокойно си гледка бензиновия филтър за левче, монтиран от зор-заман на колата му, при това - полупразен / всеки, имащ опит с дизели, знае какво означава въздух във филтъра!/, човек, който няма идея каква е и как се мери компресията, как се обезвъздушава системата за подаване на горивото, или как се оценява състоянието на ГНП. И същият този човек има амбицията САМ, с помощта на съвети от форумци, да вдигне на крака умрял дизел?
Кодош, абсолютен театър на абсурда!
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
вечно го подлагаш на съмнение,макар че дори не разбираш това което ти казват,все мислиш че някой иска да те излъже.
Това, което ти виждаш като "съмнение" всъщност не е такова. Просто искам да разбера "как" и "защо".
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Като е евтина колата, дай да я карам с втора ръка носачи, амортисьори, дискове ...
Човек, който си купува евтина кола обикновено няма пари за поддръжката на скъпа...
А текущата ми е на 260,000км някъде.
Това, че една жена е к...а не означава, че обикновено жените са к...и :wink: :wink:
toolegittoquit написа:
Просто искам да разбера "как" и "защо".
И как ще разбереш "как" и "защо", след като нямаш познанията да сравняваш?
Последна промяна от Chefo77 на съб яну 09, 2016 9:51 pm, променено общо 1 път.
caribi - специалист
Eбахти кенефа този фиорд :snakeman:
stoianov_n - специалист
kolcho написа:
....И същият този човек има амбицията САМ, с помощта на съвети от форумци, да вдигне на крака умрял дизел?
Кодош, абсолютен театър на абсурда!
:klatsch: :prayer: :prayer:
Много сложно написано, но вярно.

пп.Що няма емотикон за "браво", само при мен ли е така, или?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
:-" :-"
Стоянов, 800 кинта на заем? Ако не - недей ги пуска тия. Ще взема помпичката, която каза и ще пробвам иначе. Както каза.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
:-" :-"
Стоянов, 800 кинта на заем? Ако не - недей ги пуска тия.
Нали каза, че толкова можеш да вземеш от твоите коли. :?
Кво ти трябва, нафти-мафти, пък и с тая бутилка ще зареждаш на два месеца. :lol:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Нали каза, че толкова можеш да вземеш от твоите коли. :?
Не помня да съм казвал...? А и да съм, то със сигурност не е на желязо, а на части. Хайде стига глупости.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Не помня да съм казвал...?
Аз помня :-D
toolegittoquit написа:
Да продавам какво било това и онова - по-точно какво? Едната, която стои за скрап или другата, която има проблеми? Колко пари ще събера, 700лв? 800лв?
А за предложението, съм напълно сериозен...
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: