200ml за минута, т.е. литър за 5 минути работа.
Сметни си колко ще я чакаш.
Сметни си колко ще я чакаш.
juvesan написа:Може би не може да се развие пробката...nanobanano написа:А какво мислите за помпата за източване на масло,че нямам пробка на двигателя и ще ми трябва?Има ли и по-добри оферти на такива помпи?offtopik; Каква е тази кола ?!
nanobanano написа:А какво мислите за помпата за източване на масло,че нямам пробка на двигателя и ще ми трябва?Има ли и по-добри оферти на такива помпи?По добри оферти едва ли има за тази цена. Аз ще я ползвам основно за дизел,но ще я мъча и с масло,ако върши работа. 200мл/мин си е доста относително,предполагам,че вискозитетът на маслото,ще оказва влияние. Като цяло времето не ме притеснява,а това дали ще може да изсмуче всичко. По напред колега,сподели ,че се справя добре.Като я взема и пробвам,ще споделя.
dadko написа:Не е за пренебрегване и факта, че корпуса е от алуминиева отливка и затова тази помпа е около два пъти по- лека от "Вида"-та, въпреки, че е два пъти по- мощна.В брошурата пише, че е от стомана...
Като я включа и тествам- ще напиша отзиви.
kr1100 написа:Помпата я оглеждах и аз. Честно казано изглежда сравнително добра, а за парите си - много добра. Продължавам да се чудя от какво е импелера.... А за развиване на болтове ... онзи ден един клиент се запъна, че искал да му сложим българска помпа - някаква нова, но от бивш/настоящ държавен завод ... е как бе хора не помръднахте и на крачка последните 25 години! 3 дена ходя за разни настройки и всеки път намирам помпата да църцори от лоената ( да, точно така) набивка ... обирам малко на другия ден пак ...накрая викам - "а бе къв е тоА боклук - на 3 дена цвърчи като чешма? Па той ми вика : " аа ти ли си бил ,аз питах в завода и специалист ми каза че трябва да си тече повечко, че иначе ще прегори набивката.. " Идеята е - нека изкара там N години безгрижно, пък болтове все ще ги накраме да вървят... с оксиженаprofesionalist_wood написа:Правена е с една идея да е по лека и мобилна. Иначе алуминия не е евтин.Да не говорим пък как се развива корозирал крепеж / болтове от алуминиев детайл след време
като смуче от резервоар да кажем?Че тя си е градинска помпа, даже се води и самозасмукваща....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: