Така системата е добре ,бойлера си е на местото .Разширителния съд свържи на тетка преди крана за студена вода на лирата . Аз лично в къщи съда съм го свързал на единия горен извод на лирата -въпреки че лирата има кранове -никой няма да ги пипа . Помпата сложи на студената вода да тегли от студения колектор и да вкарва в камината -кранове и филтър на помпата пожелание . На камината на изходната топла тръба сложи автоматичен обезвъздушител на тетка преди да слезе към топлия колектор .Серпентината на бойлера захранваш -топло горе ,студено-доло , като на топлото слагаш тетка пак с обезвъздушител.

EmoZ знам че наистина мн хора питат без четат изобсто но аз поразгледах из форума:) наистина мн от нещата не са ми ясни , но нали и заради това питам
 относно твоитя въпроси съм отговорил на първата страница! ще се отоплявам с камина с водна риза, а за глидерите ако не бъркам в сметките ми идват по 3000 вата за спалнята и детската,за кухнята 2650 вата и за хола 3800 но там ще бъде и камината така че ще сложа по малко глидери в хола! а и за спалнята ще са два радиатора! но по сметките които ми направиха излезе че за радиаторите ще ми трябва около 13 квт, което камина с 20 квт мощност! и ако смятам и бойлера ми излиза мн квт за камина и заради това се чудя да не се окаже зимата че камината неможе да топли навсякъде нормално
  относно твоитя въпроси съм отговорил на първата страница! ще се отоплявам с камина с водна риза, а за глидерите ако не бъркам в сметките ми идват по 3000 вата за спалнята и детската,за кухнята 2650 вата и за хола 3800 но там ще бъде и камината така че ще сложа по малко глидери в хола! а и за спалнята ще са два радиатора! но по сметките които ми направиха излезе че за радиаторите ще ми трябва около 13 квт, което камина с 20 квт мощност! и ако смятам и бойлера ми излиза мн квт за камина и заради това се чудя да не се окаже зимата че камината неможе да топли навсякъде нормално  

.gif)
 Цял Бургас тогава колегите мислиха по въпроса и се стигна до извода че на 2,50 ниво в системата  не може да се осигури нужното статично налягане и се получава нещо като сервоусилвател
 Цял Бургас тогава колегите мислиха по въпроса и се стигна до извода че на 2,50 ниво в системата  не може да се осигури нужното статично налягане и се получава нещо като сервоусилвател   .Затова при ниски етажни системи съда се вързва преди помпата, тя да засмуква -да създава подналягане в  него и да праща към системата .Лазаре , хората няма да разберат точно как се получава това налягане и подналягане от циркулационна помпа - атмосферното налягане го върши .
 .Затова при ниски етажни системи съда се вързва преди помпата, тя да засмуква -да създава подналягане в  него и да праща към системата .Лазаре , хората няма да разберат точно как се получава това налягане и подналягане от циркулационна помпа - атмосферното налягане го върши .