Virtuozo написа:Само да те допълня,че баш ти който зададе въпроса за принципа на действие на двете табла,не беше редно точно ти да започнеш с такова изречениеfikata написа:Няма ли вариант да се върже бойлера към таблото което работи нон стоп. Примерно през магистрален кабел за контактите, ако нямаш достъп до таблата.Колега,доколкото се разбира от условието на задачата няма такова табло,което да работи нон стоп.Две табла.Едното работи само на дневна, другото - само нощна. Решението май вече е избистрено.Два контактора, съответно сфазирани, с блокировка с/у едновременно включване/залепване/.Предпазители преди контакторите. Управление на контакторите защо не и с друг тарифен часовник синхронизиран с електромерния. Казва се,че парите не са от значение..
Колега,доколкото се разбира от условието на задачата няма такова табло,което да работи нон стоп.Разбира се че има табло което работи нон стоп и това е дневното табло,на което работи осветлението и контактите.Второто табло е само за големите товари които акумулират топлина и я отдават и през деня за да се икономисва дневна електроенергия,но явно на човека не му достига водата от 200 литровия бойлер и му се налага да го включва и през деня.[/quote]
точно това е проблема водата не стига
към милен
аз не съм ви точно колега(не съм учил като вас електротехника)всичко което знам е от интернет и най-вече от този форум за което ви благодаря, че ни помагате и ни учите
никога не съм монтирал контактор, но по схема ще купя и монтирам пустия контактор