Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
шоп
- майстор
39 мнения в "Как да си направим ремарке(колесар)сами..."
KingoftheROAD
- специалист
Знам, ще я изкарам по-нататък. То така или иначе за ремарке над 750кг. със спирачки трябва Б+Е.
pivanov
- помощник
KingoftheROAD написа:Знам, ще я изкарам по-нататък. То така или иначе за ремарке над 750кг. със спирачки трябва Б+Е.Здравейте, имам едно питане. Понеже се занимавам с картинг и ми се налага да направя нещо между ремарке и колесар ,за да прекарвам карта до пистата.Трябва ли да има светлини и да минава технотест, защото гледам, че на колесарите на пътна помощ няма такива неща?
taran
- специалист
pivanov написа:Доколкото знам,колесарите са лекинко незаконни вече.Макар и все още да се подмотват около някои магистрали и главни пътища.KingoftheROAD написа:Знам, ще я изкарам по-нататък. То така или иначе за ремарке над 750кг. със спирачки трябва Б+Е.Здравейте, имам едно питане. Понеже се занимавам с картинг и ми се налага да направя нещо между ремарке и колесар ,за да прекарвам карта до пистата.Трябва ли да има светлини и да минава технотест, защото гледам, че на колесарите на пътна помощ няма такива неща?
НЯкой има ли актуална информация относно регистрацията на самоделно ремарке,че преди седмица един приятел питаше за преустроиство на регистрирано ремарке в колесар за лодка,щот бил проверявал в КАТ и вече регистрирали само неща със некви сертификати.
Здравейте колеги. На скоро си взех фреза и мисля да си направя едно ремаркенце за нея с товаримост до 250-300кг. Въпросът ми е следния.Всичко съм си начертал и предстои да го направя тия дни, обаче не мога да си представя как да хвана гумите (от симсон мисля че бяха) за ремаркето. Може ли някаква идея и снимков материал, че не мога да намеря никакви схеми и разни такива. Благодаря!
Здравейте колеги!
Прочетох темата и много ми хареса,много добри идеи.
Имам мотокултиватор Gardeniq 1G-90 за сега ми върши перфектна работа.
Имам и ремарке
но имам проблем фрезата дърпа ремаркето заедно с мен,ремаркето е 150 кг. и аз 100 кг 250 кг
на места не иска да се изкачва дали ремаркето е прекалено голямо за фрезата да го заменя ли с друго или да си направя по малко? дайте някакав съвет?
Прочетох темата и много ми хареса,много добри идеи.
Имам мотокултиватор Gardeniq 1G-90 за сега ми върши перфектна работа.
Имам и ремарке
но имам проблем фрезата дърпа ремаркето заедно с мен,ремаркето е 150 кг. и аз 100 кг 250 кг
на места не иска да се изкачва дали ремаркето е прекалено голямо за фрезата да го заменя ли с друго или да си направя по малко? дайте някакав съвет?
Прикачен файл
78843634_4_585x461_remarke-pod-naem-avtomobili-i-avtochasti.jpg (25.7 KиБ) Видяна 4915 пъти
Прикачен файл
78843634_4_585x461_remarke-pod-naem-avtomobili-i-avtochasti.jpg (25.7 KиБ) Видяна 4915 пъти
shotik
- майстор
Ако фрезата ти е под 5 к.с. и няма бавни скорости, това ремарке е тежко за нея. Не само теглото, тези широки гуми са с голямо съпротивление по черен път или земя. Направи нещо леко или купи, може и да замениш това с друго.Ако си направиш и го ползваш за фрезата , не е нужна регистрация.
kuger
- майстор
Обясни какво означава " ....на места не иска да се изкачва ....". Няма сила, или боксува?
Абсолютно същото ремарке, но с торсиони, не ресори, тегля с фреза Марго, на Петров. С 5 к.с. мотор Робин. Нямам скорости. Гумите на фрезата са 8 цола. Натоварена с три 120 л. бидони, 100 кг. дърва и аз отгоре и си върви и на стръмно /със засилка, че иначе боксува/. Тежести допълнителни нямам. Ремаркето е особено подходящо, защото моста е изместен назад. Това дава допълнително тегло върху гумите.
Абсолютно същото ремарке, но с торсиони, не ресори, тегля с фреза Марго, на Петров. С 5 к.с. мотор Робин. Нямам скорости. Гумите на фрезата са 8 цола. Натоварена с три 120 л. бидони, 100 кг. дърва и аз отгоре и си върви и на стръмно /със засилка, че иначе боксува/. Тежести допълнителни нямам. Ремаркето е особено подходящо, защото моста е изместен назад. Това дава допълнително тегло върху гумите.
filmatoplo
- майстор
От къде може да се намерят струговани оси за главини, да речем за лада или москвич. Тези оси са около 20 санта и се заваряват на една тръба която в същност ще лежи ремаркето, ако някой знае някъде да се продават готови оси с главинки да пише.
Тема "Как да си направим ремарке(колесар)сами..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература