Прави се отвор на долната врата, за да мине горивната камера на горелката, тя се захваща с фланец който е захванат с 4 болта към долната врата.
dobrev написа:При студена зима изгарям по 2 тона и половина въглища по около 400лв са си 1000лв за сезон.здравей добрев,
Аз съм от 4 години от въглища на пелети с горелка фероли микро сън 7 , която е 34 кв. /синият модел/. За мене е голяма , но ме набутаха дистрибуторите. Вместо да използвам цялата възможност за модулация на горелката , която е със 5 степени на мощност, сега използвам само до 2 степен. Забрави за твърдото гориво. Ще си доволен, но си избери горелка за твоята мощност, защото моята е много голяма. За това пък е всеядна- гори всякакви пелети без проблем. Настройките са различни за всеки обект. Веднъж на 48 часа почиствам легенчено на горелката, а котела на 15-20 дни веднъж. ЍСложил съм стаен термостат и той си следи тепмературата. До миналата зима бях със механичен термостат, но беше лигава работа. Сега съм с електронен и просто е удоволствие. При условие,че имаше непрекъснато човек у дома - горях по 3,5 тона пелети, т.е. средно по 25-30кг за денонощие, зависи от студа. Сега работи само от 16.00ч. до 23.00ч. на 23,5 градуса, от 23.00 до 5.00ч. на 20,5 градуса и от 5.00ч до 7.00ч на 23,5градса и от 7.00 до 16.00ч на 18 градуса. Разход 15 кг. От това повече не мога да искам. Само в събота и неделя работи и през деня на 23,5 градуса.
Бих искал да си сложа трипътен вентил и отделна помпа за бойлерите - 2 бр. от 100л и 150л., но ме разубеждават.Ще пробвам.