ivo_steel написа: (отдолу е гола плоча, предложих да наредим фибран , но клиента отказа...) :Защо не успя да го убедиш за фибрана?
Би ли изложил и на нас аргументите си за това твое предложение?
Предварително благодаря.
ivo_steel написа: (отдолу е гола плоча, предложих да наредим фибран , но клиента отказа...) :Защо не успя да го убедиш за фибрана?
wanderer написа:да се приложат аргументиЗатова ще изчакам края на работа.
wanderer написа:но не е задължително всеки да има моя вкус.Аз нормално се отнасям към хората, които нямат големи финансови възможности да си направят банята и трябва да се търси някакъв компромис...
Гост написа:Човека се оплакваше че в долната баня му е много студено , но пък имал стиропор на тавана и не иска да полагаме изолация на пода на новата.....Бях му предложил фибран и водно подово , заащото така и така ще се отоплява на парно но........... .той си знае ....... Явно че бюджета му е ограничен ,все пак има да прави цял етаж от гола тухла ...ivo_steel написа: (отдолу е гола плоча, предложих да наредим фибран , но клиента отказа...) :Защо не успя да го убедиш за фибрана?
Би ли изложил и на нас аргументите си за това твое предложение?
Предварително благодаря.
Pooh написа:ivo_steel написа: Клиента още се колебае дали да е гипсокартон или ПВЦ (има залепен 5см. стиропор).![]()
![]()
![]()
ТИ си взел пари, за тези недоразумения, които си сътворил?!?!?!
![]()
... по-добре, да си беше траял ...
ivo_steel написа:1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията? Или викаш - няма значение?
Пари още не съм взел , а ти би ли се обосновал, кои са недоразуменията ??? Всичко е съобразено с бюджета и желанията на човека ! Живея в малко градче и не мога да си ги избирам само баровци !
Pooh написа: 1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията?Двуетажна къща - вентилация няма да пострада от това, ако е в многоетажно строителство е за забрана.
Pooh написа:какви дупки зеят по зидарията, а нещо подмазването се загуби)Аз виждам запенени дупки - разлика от подмазване и запенването не виждам....
Pooh написа:И последно - плочките!Има симетрия на прозореца, тя е по-красива от тънките парчета в двата края. при друго положение, ще има грозното около прозореца.
Pooh написа:1. Мисля че ф50 няма да попречи на работата на вентилатора (Другия вариянт беше напълно да се шунтира вентилатора на долната баня , така мислеше да направи собственика ,защото и без това не разчитал само на вентилатора, а си отваря прозорчето ...., но спред мен е по-добре на ф50 , отколкото хич да го няма!)ivo_steel написа:1. Като смени тръба Ø110 с Ø50, как точно я виждаш вентилацията? Или викаш - няма значение?
Пари още не съм взел , а ти би ли се обосновал, кои са недоразуменията ??? Всичко е съобразено с бюджета и желанията на човека ! Живея в малко градче и не мога да си ги избирам само баровци !
2. Скарата не я коментирам - така ти харесва, така си я направил ... но:
подредбата на листовете картон, около прозореца ......
"подпълване" и "уплътняване" с монтажна пяна ......
вата, изложена на външните, атмосферни условия (на първата снимка, много хубаво се вижда, какви дупки зеят по зидарията, а нещо подмазването се загуби) ......
използване на тиксо, вместо армираща лента по фугите ......
и дори да приемем, че един слой е "от икономически съображения", от какви съображения, масово тръбите са притиснати от ОСТРИ ръбове на профили?![]()
3. Което ме доведе до водопровода - изолация на тръбите? Или това е само за "баровците"?
4. И последно - плочките! Не съм специалист, но не е ли по-добре, вместо 2 малки ивички, в двата края на ЕДНА стена, да са 2 широки (цяла плочка, без малко)? Най-малкото - в момента СЪВПАДАТ фугите на плочките и проблемната фуга на картона, което почти на 100% ще доведе до спукване на фугата под и над прозореца.![]()
Та пак да питам:
Мислиш ли, да му взимаш пари на човека, за това, че се упражняваш на банята му?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: