• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
radius - майстор
Голям проблем, как да превозя материала до Шумен, като си е мое производство и нямам документ за дървесината, освен някакъв билет от горския, преди години за самите трупи? И друг път е дискутирано, но мисля, че няма единомислие в кой момент не ти трябва документ за превоз. Примерно ако е едно дървено шкафче, пак ли трябва :toimonster:
Virtex - майстор
вт апр 14, 2020 10:54 pmEDI написа:
А обикновения български лазур, да ти кажа под секрет, има неподозирани свойства издържа много дълго, поне 7-8 години, на слънце и вода
Марка и модел може ли да споделиш ?

@radius Ще ми е интересно да кажеш какво ще стане накрая.

Вакуумното импрегниране ако е по правилна технология би трябвало да издържи години. В щатите (и не само) има дървени кейове, които издържат доста време, а са потопени в солена вода.

ср апр 15, 2020 9:47 pmEDI написа:
А и материала ти е смолисто дърво, все пак.Ако отгоре не е плоско, долу не опираш земята и решиш да сложиш някакви малки дистанционери между оградните дъски и хоризонталните носещи греди, ще надживее и наследниците ти без каквато и да е обработка.
Това за допирането отдолу е ясно, отгоре предполагам да не задържа вода, но какви дистанционери да се използват ?
radius - майстор
Накрая май ще мажа години пред гаража. Разбира се, че ще споделя.
stridata - специалист
Принципно като стана въпрос за кейове :-D от 1997 насам, няма по-добро от термодървесината за външни приложения, ако изключим лиственицата която не гние столетия!
EDI - майстор
За лака не помня дали на Мегахим или Оргахим, но беше от най-обикновения, 4-5 лева кутията.А дистанционери, каквото ти дойде, някакви пластмасови, има всякакви по магазините.
BLUEPUPIL - майстор
В Северна Америка, баровците си правеха оградите и декинга със Секвоя или Кедър, третирани при високо налягане за употреба под земята, нищо че е над нея, по-издръжливо е на влага от това за употреба над земята.

За мен няма голям смисъл radius да маже с каквото и да било, нито пък да го води на автоклав.

Единственото мазило, което подкрепям е гъсто масло, един път годишно, като нагрее хубаво през лятото. Дизайна трябва да е такъв, че да позволява бързо намацване с голямата четка, без завъртулки и гъзобръксита.

Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (59.65 KиБ) Видяна 2237 пъти
radius - майстор
Блу, дизайна е 2 реда на 30мм един от друг (на стр.2 има картинки), т.е. лицето ще е лесно, но опакото няма да е лесен достъпа.

Писах мейл на ИАГ, ако всичко трябва да е по правилата е много сложно - превозен билет + маркиран материал от лесничей (в случая с дъски 100%, а не както за трупи 30%), автомобил с ГПС и е.ем ти още какво. Отделно оригиналния ми документ е за монтанско, а самото прекарване на материала до Варна няма как да обоснова. Абе направено да ти е кеф. Т.е. силно се отдалечавам от вакуумното импрегниране, не мога да поема риска да ми вземе някой материала, щото тоя труд няма прежалване.

Ще помисля дали да тръгна по маслен път или по акрилен (или нещо подобно със плътен слой).
lov - майстор
ср апр 22, 2020 3:07 pmstridata написа:
........................... ако изключим лиственицата която не гние столетия!
Познаваш ли дървесината. Ела да ти подаря дъските лиственица дето ми затваря канала на гаража. Добре импрегнирани в горещо масло на има няма 20 години почти половината вече са на тор и съм ги подменил.Не знам що се водите по писанията на някой си. Но принципа е следния и не се делете от него. Колкото по бавен е прираста на дървото толкова неговата дървесина е по качествена и по устойчива. Единственото добро на лиственицата е че е с по малко съкове и въпреки че е иглолистен вид не отделя смола. Та става за облицовки на сауни. :-D То май точно от това им приложение им е излязло името че уж не гниела.
stridata - специалист
пон апр 27, 2020 12:24 pmlov написа:
ср апр 22, 2020 3:07 pmstridata написа:
........................... ако изключим лиственицата която не гние столетия!
Познаваш ли дървесината. Ела да ти подаря дъските лиственица дето ми затваря канала на гаража. Добре импрегнирани в горещо масло на има няма 20 години почти половината вече са на тор и съм ги подменил.Не знам що се водите по писанията на някой си. Но принципа е следния и не се делете от него. Колкото по бавен е прираста на дървото толкова неговата дървесина е по качествена и по устойчива. Единственото добро на лиственицата е че е с по малко съкове и въпреки че е иглолистен вид не отделя смола. Та става за облицовки на сауни. :-D То май точно от това им приложение им е излязло името че уж не гниела.
Нали знаеш какво предизвиква гниенето? Маслото не предпазва от тях! А и си изкрал 20год. за такова експлоатиране си направо отличник!
EDI - майстор
Водата най- вече пази от гниене, а солите придават уникална здравина и устойчивост.Байкалския, а и не само Байкалския, дъб е пример.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Дълготрайна обработка на нова чамова ограда - с какво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: