съб фев 07, 2026 10:53 amRakeem написа: Именно, според мен за партер, стъпката трябва да е по-малка + поне 5см фибран, не знам колко е предвиден при теб.Привет ! По проект Топлоизолацията на партерните апартаменти е с дебелина 150 мм. Това е максимално допустима дебелина, която може да се монтира предвид проектната височина на прозорците .
Rakeem написа: Трипътен с още една циркулационна помпа, означава подовото да работи с вода 35гр., а същевременно към конвекторите да можеш да подаваш 40-45гр., при нужда.В проекта имам заложена такава помпа, втора ли трябва да се добави? (тази добавка заема ли много място, че предвиденото е за помпа с вграден бойлер -200л). Да разбирам ли заложената цирк.помпа и 11кв ТП няма да могат да захранят конвекторите при нужда от още темп(студените периоди)? Ако, да- избора ми на настилка ли спъва...захранването паралено подово + конвектор (защото пода работи на ниска Т, а конвектора работи на висока?)
Rakeem написа: Текущата мощност на подовото ти е максимум 6кВ., което означава, че предвидената ТП е силно преоразмерена.Разгледах каталога на Дайкин на тази серия ,и 11КВ е единствения избор с вграден бойлер. (Заделената ниша за ТП, буферен съд е заедно с мястото за пералня, сушилня и т.н. и варианта вътр тяло+ отделен бойлер, буферен съд, малко ме ограничава
Възможно ли е аванса, който имам с тази мощност (11кв) да е заради това, че тялото е на тавана, както и потенциалните загуби от голямата дограма, и гаражи отдолу? Силно преоразмерена = високи сметка на ел енергия или неефективност?
Благодаря за отделеното време и мнение !