W123 ме подсеща, че е време да се извиним на автора VenY, ако все още чете тук. Близко се до въпроса сме, но с мако практическа стойност. Той така и не отговори изолация ли има или термотапет. При първото, не би трябвало да има сериозни проблеми - нещо друго е.
От години ги разпитвам на разните микрощандчета (!?) по изложенията, а отговори за някакви мистични (поне за мен) коеф. Бета, не ме устройват.
Това как микрогранулите се отваряли/затваряли и пропускали/непропускали пари - за мен, приказки за наивници.
Начина на продажба !? - някакви апокрифни магазинчета !?
При всички случаи май се съгласяваме, че ТОВА НЕ Е ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ.
И от твоята графика се вижда - ефектът е ДВА ГРАДУСА, което споменах по-горе.
Апропо, защо там червеното е хоризонтално, а мащабите в/извън стената различни. Пълно е с такива меко казано подвеждащи неща в листовките им. На мен са ми смешни и опитните им демонстрационни установки.
По повод "усещането" за по-топла стена. Да, има го, но физиката е друга - същата, когато си забравил чука на снега зимата и го вдигнеш за дръжката или желязото!?
Допускам, че елементарния "термотапет" ще даде същото.
За коректност към противното мнение: Светилото - проф. Назърски, макар и без суперлативи, споменава тези покрития в изданията си. А също, съм чувал (само) за приложението им в Европа.
Може и да греша, но досега никой не ми го е показал.
Petyr написа:Какво е твоето мнение за тази боя?Мен ли питаш - доста скептично спрямо ефект/цена !!
От години ги разпитвам на разните микрощандчета (!?) по изложенията, а отговори за някакви мистични (поне за мен) коеф. Бета, не ме устройват.
Това как микрогранулите се отваряли/затваряли и пропускали/непропускали пари - за мен, приказки за наивници.
Начина на продажба !? - някакви апокрифни магазинчета !?
При всички случаи май се съгласяваме, че ТОВА НЕ Е ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ.
И от твоята графика се вижда - ефектът е ДВА ГРАДУСА, което споменах по-горе.
Апропо, защо там червеното е хоризонтално, а мащабите в/извън стената различни. Пълно е с такива меко казано подвеждащи неща в листовките им. На мен са ми смешни и опитните им демонстрационни установки.
По повод "усещането" за по-топла стена. Да, има го, но физиката е друга - същата, когато си забравил чука на снега зимата и го вдигнеш за дръжката или желязото!?
Допускам, че елементарния "термотапет" ще даде същото.
За коректност към противното мнение: Светилото - проф. Назърски, макар и без суперлативи, споменава тези покрития в изданията си. А също, съм чувал (само) за приложението им в Европа.
Може и да греша, но досега никой не ми го е показал.