Абе работата не ви ли е ясна? За декември месец беше предвиден края на света. Хората ядяха, пиха, живяха като за последно. Да, ама края на света се отложи и...сега ще си плащаме за това

pavelari написа:X10 - по този протокол се обменят данни по фазов проводник - не е драма да се предаде команда на типово устройство, което да промени параметър у себе си /като кратност на тока примерно/. и не е задължително протокола да е сертифициран и универсален!! Предприятие, което отчита милиони в една държава и милиарди по света може да си произведе електромери, които да се командват с протокол "Р124р5" примерно, което да е определен хармоник на мрежата... и да кара собствените им продукти да отчитат с кратност на тока .............................................Вероятно може и това се направи. Лично съм вижда нулиране на електромер с монтиран дайлер по GSM мрежа на промишлен абонат.
marc написа:Попрегледах само последните три страници на така наболялата тема напоследък.По-старите постове не ги прави по-грешни, от по-новите.
Според мен намаленото напрежение в мрежата води до увеличени сметки.
За крушките няма да говоря.
Един прост пример: при ниско напрежение манджата ще се сготви за доста по дълго време, което повишава сметката.
Друг пример: пералнята за да премине от процес загряване в следващия процес пране ще загрява доста по дълго време и през това време ще се върти ел.мотора, и той по дълго време ще върти.
Резултат: повишена консумация.
Не съм правил някакви измервания, разсъждавам само, по принцип.
Е, може и да не съм прав, кажете вашето мнение.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: