Мисля и с малко чипс да я пробвам.И орехи.И кестени и ....каквото ми попадне
.За царевицата е ясно.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik
- специалист
15674 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
LazarGanev
- "Велик майстор"
Браво, ама как така 60 градуса на димните газове, къде го мериш? Аз тая седмица ще пробвам да монтирам на нафтов котел Протерм - на прима виста ще пасне точно, дори на същите щилки, на които е била нафтовата ще се монтира фланеца на пелетната горелка.
filmatoplo
- майстор
На изхода на котела , от него излиза гофре -мушкам там патрон сензор на термометър с изнесен сензор , ся колко е точен , и на пипане не пари димоотвода , а изходната тръба за водата пари повече .Сега -горелката гори в предна долна камера , пламъка отива в предна горна камера , по тавана топлото отива в задна горна камера , след това се спуща в долна задна камера , минава през един отвор и влиза в долната част на голяма риза с 6 броя димогарни тръби с турболатори , след това прави една малка еска и напуща през димоотвода
, айде нека не съм постигнал резултат .Признавам си , бях забравил че Атмос 50 комби има този топлообменник с тръбите и турболаторите
, като отворих да почиствам и се изненадах приятно .
geniya
- специалист
filmatoplo написа:На изхода на котела , от него излиза гофре -мушкам там патрон сензор на термометър с изнесен сензор , ся колко е точен , и на пипане не пари димоотвода , а изходната тръба за водата пари повече .Сега -горелката гори в предна долна камера , пламъка отива в предна горна камера , по тавана топлото отива в задна горна камера , след това се спуща в долна задна камера , минава през един отвор и влиза в долната част на голяма риза с 6 броя димогарни тръби с турболатори , след това прави една малка еска и напуща през димоотводаБраво, за пореден път се доказа, айде нека не съм постигнал резултат .Признавам си , бях забравил че Атмос 50 комби има този топлообменник с тръбите и турболаторите
, като отворих да почиствам и се изненадах приятно .
filmatoplo
- майстор
Днес видях човека с 50ката , питах го за разход който е констатирал , значи от вчера студен старт към 14 часа следобед до 23 часа вечерта той я угася -е изгорила 1 чувал 15 кг или по 1,6 кг на час , като в началото работи на степен 3 ,след това мина на 2 .Днес по някое време ще монтирам и стайния тт.Голям майтап -гори колкото 20ката
, направи ми впечатление че данните на F load са 70 секунди както при 20ката
и цифрите по формулата за степените са същите
.
geniya
- специалист
filmatoplo написа:Днес видях човека с 50ката , питах го за разход който е констатирал , значи от вчера студен старт към 14 часа следобед до 23 часа вечерта той я угася -е изгорила 1 чувал 15 кг или по 1,6 кг на час , като в началото работи на степен 3 ,след това мина на 2 .Днес по някое време ще монтирам и стайния тт.Голям майтап -гори колкото 20катаДобре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек., направи ми впечатление че данните на F load са 70 секунди както при 20ката
и цифрите по формулата за степените са същите
.
alex_serviz
- специалист
geniya написа:Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек.По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
Аз поне така го правя.
Иначе по повод на това ти питане от другата тема: "Сега ако ми кажеш кой е най-подходящия термостат ще е супер
geniya
- специалист
alex_serviz написа:Кaзвa ли ти някой?:)geniya написа:Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек.По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
Аз поне така го правя.
Иначе по повод на това ти питане от другата тема: "Сега ако ми кажеш кой е най-подходящия термостат ще е супер", понеже Лазар явно не е влизал скоро тук: Аз специално ( а и знам доста колеги, също ) ползвам Qomputerm Q 7, жичен под 50 лв. Безжичния беше стотина лв.
Мисля че computher Q7RF ще е нaй....
filmatoplo
- майстор
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература