Evgeniy написа:Уважаеми колеги дистрибутори на Грейко,Съгласен съм и при мен е така някой пробвал ли е опцията High power при Suspend?
Моля Ви,
убедете господата от Грейко да поискат промяна в логиката при излизане от Suspend! Толкова колеги се оплакват от нелогичното поведение на контролера и непрекъснатото изпадане в процедура по гасене.
При 100% от случаите в първите секунди на гасенето се регистрира пламък, дори и след 1 час, но процеса на гасене продължава над полвин час. Не е нормално, когато целта е горелката да работи и да гори, тя да чака да се изгаси, за да зареди наново и да запали със запалката. Така се губи ценно време, през което тя може да работи на нормална мощност.
Лазар е много прав, че най подходящият режим е Retort. Всеки друг прави горене в здната част до шнека, при което в предната пепелта става на буци, които нарушават самопочистването по-късно, а в задната може и нагар да се отложи. Заиграването с другите режими не е решение.
Може би едно продухване при излизането оt Suspend ще разкара натрупалата се пепел и ще разгори въгленчетата за да продължи горивния процес нормално. Или поне да прекрати гасенето при наличие на пламък, ако то е настъпило след Suspend.
danko84 написа:Evgeniy написа:Уважаеми колеги дистрибутори на Грейко,Съгласен съм и при мен е така някой пробвал ли е опцията High power при Suspend?
Моля Ви,
убедете господата от Грейко да поискат промяна в логиката при излизане от Suspend! Толкова колеги се оплакват от нелогичното поведение на контролера и непрекъснатото изпадане в процедура по гасене.
При 100% от случаите в първите секунди на гасенето се регистрира пламък, дори и след 1 час, но процеса на гасене продължава над полвин час. Не е нормално, когато целта е горелката да работи и да гори, тя да чака да се изгаси, за да зареди наново и да запали със запалката. Така се губи ценно време, през което тя може да работи на нормална мощност.
Лазар е много прав, че най подходящият режим е Retort. Всеки друг прави горене в здната част до шнека, при което в предната пепелта става на буци, които нарушават самопочистването по-късно, а в задната може и нагар да се отложи. Заиграването с другите режими не е решение.
Може би едно продухване при излизането оt Suspend ще разкара натрупалата се пепел и ще разгори въгленчетата за да продължи горивния процес нормално. Или поне да прекрати гасенето при наличие на пламък, ако то е настъпило след Suspend.
Пробвал съм ги и наистина със реторт е най добре. Подкрепям и аз мнението изразено от Евгени. И при мен е така. След съспенд (при управление по температура) започва с вентилатор, после с порции за съответната степен - в случая 1. И......ако до 3 последователни порции не отчете пламък над заложения минимален - започва гасене. Както вече казахте, след като започне гасенето веднага се появява пламък. Вариантите според мен са следните:
1. Промяна на порциите да речем на 5 или 6
2. След като е започнала гасене, при поява на пламък да спе гасенето и да продължи на съответната степен.
3. След неуспешно регистриране на пламък при 3 порции да се увеличи вентилатора, тоест да се имитира вентилатора при продухването, и след това отново 3 порции.
Със сигурност има и други варианти. Ще видим. Вярвам, че ще се променят нещата!