• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Биеш в два вътрешни ъгъла на профила - няма откъсване.

Прикачен файл

Image 12.png
Image 12.png (9.68 KиБ) Видяна 2303 пъти
Чаро - Акълия
Гласиш си УД-то и го подкарваш с ТН рапиди през картона. Сваляш профила и развиваш винторете от него. В дупките на картона навиваш охлювите. Налагаш пак ЦД и му навиваш по-големи винтове в дупките -> дюбелите. Всичко си е на място и няма никакви предварителни манипулации... Това, ако държиш на дюбели.
Иначе, както ти написаха - въртиш рапидите (внимателно да не превъртят) в картона- един на ляво кестерме, един на десен пенджуек... :lol: Става прилично здраво.
ivanvasilev1970 - специалист
Чаро написа:
Гласиш си УД-то и го подкарваш с ТН рапиди през картона. Сваляш профила и развиваш винторете от него. В дупките на картона навиваш охлювите. Налагаш пак ЦД и му навиваш по-големи винтове в дупките -> дюбелите. Всичко си е на място и няма никакви предварителни манипулации... Това, ако държиш на дюбели.
Иначе, както ти написаха - въртиш рапидите (внимателно да не превъртят) в картона- един на ляво кестерме, един на десен пенджуек... :lol: Става прилично здраво.
TH рапиди??? Това са по специални рапиди или тези които си се ползват за ГК?
рашкета написа:
Не знам дали ще ме разбереш ама ще опитам.Значи отвесираш си UD-то и директно с рапида през него та в картона отзад като спираш да навиваш малко преди да стигне до края т.е. да не успее да превърти в картона.Ако уцелиш и по 2 рапида в CD-тата отзад ще стане бетон.
Ето погледни ...
Рашкета-сега видях това, което искаше да ми покажеш-УД-то в диното на снимката и вдясно :-)
рашкета - специалист
А така.И никакви дупки предварително в UD-то.По тая технология съм направил таваните и на двата етажа на брат ми и вече 5г. няма никъде пукнато.А не съм картонаджия все пак ха ха ха ха.....
chapara - майстор
ivanvasilev1970, освен това имаш още един коз :cool:
Благодаря на всички, че ми помагате...
имам два нови въпроса:
Та ситуациялта е следната имам един преход с вътрешна месингова резба който излиза от ГК. Не съм купувал от онези специалните комплекти с ламаринките и винтчетата...
Та този преход как да го укрепя, та като стягам следващия елемент да има достатъчно съпротивление за усукването и да мога да си го стегна, без да се притеснявам, че ще счупя отвътре някоя сглобка?

Другия ми въпрос е свързан с рапидките...Вчера ходих в един голям магазин, където продаваха от тези черните рапидки (пишеше фосфатирани или нещо подобно). Изглеждаха доста "яки" и широчината рапидката заедно с резбата бе 3,9 мм.
Отделно имаше кутийки с рапидки на knauf, където широчината рапидката заедно с резбата бе 3,5 мм.
Кой вариант е по добър? И дали в този случай размера има значение???
Муждувременно да ви покажа завършения голям куфар:
Прикачен файл:
golkuf.JPG
golkuf.JPG (58.94 KиБ) Видяна 2225 пъти
Сложих изолация ина тръбите и сега трябва да запълня канала за тръбите и около вградения смесител.
Прикачен файл:
kanal.JPG
kanal.JPG (93.47 KиБ) Видяна 2225 пъти
Ще ми подксажете ли с какъв точно разтвор да направя запълването?
Имайте в предвид че дълбочината на канала е 4-6 см , а около вградения смесител до 10 см.
Вароциментов разтвор??? На опаковката му пише да се ползва с дебелина до 2 см... :?

Това, което строителя е направил-запълнил е канала заедно с тръбите с гипс и после отгоре мазилка...
това ли е начина или има по-добър?
chapara - майстор
Вароциментов , на няколко пъти, като за теб :cool:
VLADO66 - майстор
Вароповечециментов :)
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 51