По пътя на логиката е така ,камината се наглася на една температура на водата с която радиаторите излъчват определена мощност разчетена за покриване на топло загубите както и да не прави конденз ,или около 60-65 градуса примерно ,наглася се и стайна температура ,от тук насам контрола ще е по двете ,е говоря за скъпите камини ,тази не знам дали работи коректно .
После сподели и какво отопляваш и какъв разход постигаш. Ще е много полезна информация.
Аз пък съм точно на срещуположното мнение за стайния термостат на Бърнита и ще ти кажа защо :
1во ти гониш градусите в една стая , ами какво става с останалите 2-3-4 , не е много ясно

2ро почти съм сигурен , че на тази камина няма как да зададеш 23 градуса и това да са градусите в стаята по простата причина , че нейния си стаен термостат е някъде в самата камина и там Т е много по-висока от тази в стаята.
3то аз градусите в стаите си ги регулирам с термоглави , т.е. в едната стая искам да ми е 20гр , в другите 2 да ми е 24гр примерно. От тук се постига по-голямата икономия.
Нищо не казваш и за задръстването на кошничката , ако камината ти гони Т в стаята много често ще е в режим на модулация , т.е. няма да се самопочиства и от там ще трябва да чистиш по-често камината.
Поздрави !