Ел. инструментите. Консумативи.
vlax - майстор
пет окт 10, 2025 1:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Верига хвърлям чак когато няма какво да се заточва.
От няколко години ползвам Щилски вириги и на зъба има чертичка до къде да се заточва.
Трифне,ти като фен на Щил не го ли спазваш?
ср окт 01, 2025 4:03 pmMamaMy написа:
ср окт 01, 2025 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Моята е 43м3. С оригиналната верига само я отпускам върху дървото. Забива гребена на момента и си реже сама.
Не смятам за нужно да експериментирам, при такава работа.
Ай посмали малко манго!

пет окт 10, 2025 2:55 pmvlax написа:
пет окт 10, 2025 1:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Верига хвърлям чак когато няма какво да се заточва.
От няколко години ползвам Щилски вириги и на зъба има чертичка до къде да се заточва.
Трифне,ти като фен на Щил не го ли спазваш?
Чертичките са за читанките, а аз спазвам каквото си искам.
Вече писах горе кога изхвърлям верига. Заточвам си ги сам и не заради няколкото лева. Така веригите ми имат по-дълъг живот.

пп. И както обикновено се случва, новата шина дойде като свърших работата.

След последните дъждове опасно надвиснало над тротоара.

https://photos.app.goo.gl/Wq26MBTzg5anfrck8

Леко поокастрено, но предварително "пайвантисано" с ок 600кг. натяг- мил ми е още задника, а пари за Изображение шефа не дава, хаха.

https://photos.app.goo.gl/Jm2yQvyuukoPVTLQ8

Работата е свършена без щети по частни и общински имоти. Няма пострадали- това е най-важното.

https://photos.app.goo.gl/MoeNCeHYqsDzp4j6A

Не смятам да качвам видеата в тубата, но ако трябва...
MamaMy - майстор
Мисля, че човек не трябва да се хвали с това, че си е свършил работата за която му се плаща. Щом е взел пари, това вече е негово задължение. Виж ако си търси оправдание, че някъде се е издънил най-левашки такова винаги може да се намери. Това показва липсата на професионализъм. Последното много често се забелязва в държавни служители защото дори на самите тях им е ясно, че не са за посочената длъжност, а са парашутисти назначени с разни роднински или икономически връзки.
Относно резачката, на клипа виждам две дървета и една резачка. Съвсем не е сама. Едното дърво и дава газ.
пет окт 10, 2025 8:24 pmMamaMy написа:
Мисля, че човек не трябва да се хвали с това, че си е свършил работата за която му се плаща. Щом е взел пари, това вече е негово задължение. Виж ако си търси оправдание, че някъде се е издънил най-левашки такова винаги може да се намери. Това показва липсата на професионализъм. Последното много често се забелязва в държавни служители защото дори на самите тях им е ясно, че не са за посочената длъжност, а са парашутисти назначени с разни роднински или икономически връзки.
Относно резачката, на клипа виждам две дървета и една резачка. Съвсем не е сама. Едното дърво и дава газ.
Може да злобееш колкото си искаш.
Нямаше изобщо да правя клипчета, ако не беше тъпото ти мнение. Единствено и само заради това.
ср окт 01, 2025 4:03 pmMamaMy написа:
ср окт 01, 2025 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Моята е 43м3. С оригиналната верига само я отпускам върху дървото. Забива гребена на момента и си реже сама.
Не смятам за нужно да експериментирам, при такава работа.
Ай посмали малко манго!
"Колега", аз съм професионалист. Тази работа се заплаща доста добре, но за конкретните две дръвчета не съм взел стотинка. Уменията съм ги придобил заплащайки курсовете си.
Когато приключа със задълженията към обществото, започвам да работя за себе си.

пп. "Едното дърво" дава газ, което му носи удоволствие. Една работа не те ли кефи- зАрежи я!
Същото е и с живота, "колега".
To&To - специалист
чет окт 09, 2025 10:23 pmпишман_майстор написа:
:?
Странна работа.
Предполагам си я замерил и сравнил с описанието или?
То чак пък разминаване да има толкоз....
Ако се окаже , че е 1.1 и въпреки всичко пак затяга, вероятно някое звено е извън размер...
Или е сбирщайн с 1.3 ...
Аз поне друго обяснение нямам.
Странно.
Веригата беше фабрично запечатена в плик с фабричните описания и брандирана.
пет окт 10, 2025 8:56 pmTo&To написа:
чет окт 09, 2025 10:23 pmпишман_майстор написа:
:?
Странна работа.
Предполагам си я замерил и сравнил с описанието или?
То чак пък разминаване да има толкоз....
Ако се окаже , че е 1.1 и въпреки всичко пак затяга, вероятно някое звено е извън размер...
Или е сбирщайн с 1.3 ...
Аз поне друго обяснение нямам.
Странно.
Веригата беше фабрично запечатена в плик с фабричните описания и брандирана.
Вероятно това 1.1, на този производител, е по-особено 1.1.
Мога да ти изпратя старата си шина- 25см 1.1 на Щил, ако още ти стои злополучната верига.
Закрепих я за известно време, но в БГ не намирам инструмент за калибриране на шини. Дълбочина все още има. С нова верига криви и заклинва- не реже. С онази верига може да върши работа още известно време.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: