Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Ще направя снимки че е дълго за обяснение
rosso666 - специалист
Ето по детайлни снимки на долната част на котела.
вижда се че отстрани и от пред също съм сложил шамотни тухли които да акумулират топлина.
Горната шамотна плоча гоято спира пътя на топлите газове да отиват право нагоре е закрепена за ламарина посредством винкели които придават здравина на целия детаил и предпазват от огъване в следствие на голямата топлина . този детайл не е заваряван за самия котел ами съм го закрепил за конзолките които са били предвидени да държат "валяците " необходими за при горенето на дърва.Така при почостване може да се сваля и да има пълен остъп до вътрешността на котела.(стига да е истинало това нещо защото то истива с часовен при отворен котел.
Може да се видят и шамотнитее елементи които сложих на самата врата на горелката.
Надявам се да ви е станало ясно какво и как съм го направил от обясненията ми,чертежите и снимките.

Прикачен файл

gorelka 005.jpg
gorelka 005.jpg (89.72 KиБ) Видяна 1990 пъти

Прикачен файл

kotel 006.jpg
kotel 006.jpg (54.92 KиБ) Видяна 1990 пъти

Прикачен файл

kotel 008.jpg
kotel 008.jpg (100.15 KиБ) Видяна 1990 пъти

Прикачен файл

kotel 007.jpg
kotel 007.jpg (88.5 KиБ) Видяна 1990 пъти
KillindSpree - помощник
Здравейте, колеги спрял съм се на този котел http://shop.amigobg.com/product/978/pel ... -48kw.html какво ще кажете някои ползва ли такъв доволни ли сте ?
filmatoplo - майстор
Не отварям файла нещо -кой е този котел :? .
6osi6 - майстор
rosso666 написа:
Ами щом градусите са около 100 градуса си мисля че има добро топлоотдаване
Тази схема е по-добра.
viewtopic.php?f=10&t=49704&start=40
При теб има влошено топлоотдаване от плочата пред горелката - пламъкът не загрява директно водата, а високата температура, вместо да се охлади от студената вода, се разсейва от плочата и чак след това се предава на водата. Имаш и един запушен ход, което също е минус, и ако помпата ти работи на максимални обороти, водата от радиаторите ще идва с 4-5 градуса по-топла, от колкото когато работи на минимални. Това влошава топлообмена още повече. Колкото по-студена е водата която влиза в котела, толкова по-голям топлообмен ще има.
filmatoplo - майстор
До колегата който си хареса котел Фероли , притеснява ме само киловатите 48 които искаш , тази мощност на пелетната горелка която се монтира е Р12 на която минималната мощност е 30 клв прекалено голяма -разхода също .Котела не изглежда лош но само визуално .Ако не съм разбрал -за каква площ ти е необходим , на пелети ли ще се ползва .
KillindSpree - помощник
filmatoplo написа:
До колегата който си хареса котел Фероли , притеснява ме само киловатите 48 които искаш , тази мощност на пелетната горелка която се монтира е Р12 на която минималната мощност е 30 клв прекалено голяма -разхода също .Котела не изглежда лош но само визуално .Ако не съм разбрал -за каква площ ти е необходим , на пелети ли ще се ползва .
Няма да е 48кв трябвами 30кв , ще се отоплява около 250кв с изолация и пвц дограма .Този котел много ли ще харчи око е на пелети ?
filmatoplo - майстор
Ако ще е само на пелети си вземи стоманен котел -Грейко комплект с горелката ,или котел Бош с горелка Грейко или ГП4 .Феролито има по слабо кпд -спада към събратята си -Виадрус , Симе и тем подобни чугунени котли .Горелките Фероли също са с по малко функции и с по висока минимална мощност -с което са леко по не икономични .Ако чак толкова държиш на този котел -гледай да не ти продадът с голямата горелка Р12 -прекалено мощна за 250 кв м , Р7 е достатъчна .
KillindSpree - помощник
От този имаш ли впечатления http://www.rubin2001bg.com/product.php?id=150 не е ли по добър от грейкото , като разход го дават по малко

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: