moimoimoi написа:кабелите не са ментета-по скоро преобладаватпримеси в медта и така спада максималния товар който може да понесе кабел с съответното сечениеЕ тва беше хубава приказка, но тука става дума и за еволюция - суровините стават все по измешани и некачествени. Мед в кабелите ще има все по-малко. Това не е страшно. Не случайно, търговците не дават тия таблици, които ВИЕ ТОЛКОЗ МИ РАЗМЯТАТЕ - никой, а Май само филкаб дават ама те па дават яко таблици и иди се оправи - ама не ми казвайте, че ги разбирате тия таблици, щото в една друга тема Ви изпитах за таблиците.... Никой не може да каже за кабела дето продава - колко ток носи!! Има таблица, има кабел - връзка между проидводство и изисквания - НЕ!
може и само на мен да ми се струва но старите проводници с текстилна оплетка са с много по чиста мед -съответно и по меки-по лесно се огъват и усукват,и изглеждат по червни на цвят
Ама става дума за друго - аз като съм извикан на апартамент със захранване 6 квадрата да пусна проточен бойлер 9 кВат - какво да направя? Повтарям въпроса?? И искам отговор като за гост на форума?