Нямам намерение да ви отказвам, преди няколко години ми беше станало фикс идея. Паници (сателитни антени), френелови лещи, световоди, светловоди и мераци да стопля къщата със слънчева светлина директно и с ефтини решения. Обаче както е казал един телевизионен образ: "Ритам земното кълбо. ... Греда!". Проблемите за решаване са много и е забавно упражнение за мозъка. Моята огледална "паница" се ползва от доста време за покрив от две кокошки, а автоматизираното следене на слънцето без грам електроника и електрика разпарчетосах да не ме е яд като го гледам.
Като взех да смятам световодите се усетих, ама дебела глава, хем не ми е за първи път. Сметни си всичко и тогава действай.
И понеже и аз страдам от тая болест, невярам докато сам не пробвам колко е дебела стената
, само ще дам насока за размисъл: прoверете колко са загубите в световода та бил той и от супер огледалнинте тръби на Solatube. Ако някой мисли за пълно вътрешно отражение, да прочете дефиницията и условията при които е изпълнимо.
Виж номера с едно отражение да вкараш слънцето в помещението става.
Като взех да смятам световодите се усетих, ама дебела глава, хем не ми е за първи път. Сметни си всичко и тогава действай.
И понеже и аз страдам от тая болест, невярам докато сам не пробвам колко е дебела стената

Виж номера с едно отражение да вкараш слънцето в помещението става.