• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
juvigy - специалист
Задължително ли електродите трябва да са един срещу друг от двете страни на материалите - не може ли да се един до друг само от едната страна на долепените ламаринки ? И може ли да дадеш горе долу ценова разбивка на материалите и готовия продукт - може да се окаже ,че направата не е икон. обоснована което е важно да се знае.
MamaMy - майстор
До тук съм похарчил общо ... :? 26 лв.
Повечето неща ги имах налични. Купих си кабела за вторичната. 1м е на цена 21 лв. Двете обувки са по 1 лев, за тиристорите дадох цели 2 лв и една ролка ментеливо ПВЦ за 60 ст. Дори и 40 ст бакшиш оставих :-D
Не съм предавал старата вторична на вторични за да сметна точно отстъпката. Относно електродите, могат и от едната страна да са, но тогава горната ламарина не може да е много дебела. При 1,2мм ламаринки едностранно заварката не стана здрава. Виж, когато смених горната на 0,8 стана добре, но времето е повече. При бяло тенеке от консерва заварено едностранно към каквото и да е желязо, 2 секунди са много. Опитах се да имитирам ламаринките на батериите. Опитите са много малко за да давам оценка на работата. Все още завършвам кутията и днес си играя цял ден. Като свърша, ще дам отчет на свършеното и снимки на проби и измерване на тока.

PP Отчета
Изображение

Ако не се вижда хубаво, тока е 959А. Направих и няколко нестандартни теста, но резултатите не ми харесаха. Оказа се, че неръждавейка се заварява само със себеподобна. С всякакви други ламарини и железа проблем. Прави ел контакт, но не държи на опън. Разлепват се детайлите. Единствено с бялото тенеке направи добра заварка, но пак тенекето с другите метали е много по-добре. Ламарината е 1,2 мм. със себе си прави чудесни заварки и се сплавя идеално. Стоманизираната ламарина от шпакла за китосване 0,8мм се заварява за всичко. Заварките държат супер и се къса ламарината при опън но не отлепя.
juvigy - специалист
Ииииии , 26 лв - сметни и това дето си го имал със некви примерни цени.
Кат е толко евтино да ти дам 50лв пък ти ми го продай [-o<
MamaMy - майстор
Kak да сметна, като не знам цени :? ? Виж сега, нямам друг трансформатор от микровълнова, но всичко останало го имам. Давай петдесетака и ти го пращам с куриер.Даже ще ти направя супер сложната платка, ще ти закърпя отвора на кутията както съм направил моята, и ще ти парна и стойката за потенциометъра. :-D

Поцинкованата ламарина също е голям проблем. Цвърти и прави бял окис навсякъде и цапа гадно електродите. Иначе дори не залепва за нищо :x . Довечара ще пробвам с цветните метали как е хавата :-D . Радвам се като дете на нова играчка.
juvigy - специалист
Пращай го, пращам ти адреса на лично.
MamaMy - майстор
От понеделник. Днес се прибрах късно и няма кога да дупча и рисувам платки. А и посред нощ ако пусна ъглошлайфа, утре всички съседи ще ме носят на роги :-D . Събота и неделя ще ти събера всичко и понеделник като ида в града ти го пускам. Имам само едно условие, като го направиш пусни снимки тук! :)
fox_vt - майстор
Много интересна машинка се е получила зарибява ме яко но имам въпрос от всяка микровълнова ли става трафа за целта,и малкия траф кво напрежение трябва да дава?
hidrazin - майстор
От всяка микровълнова. Трафа - погледни схемата. След вторичната има изправител и стабилизатор на 12 волта.
Та какъвто намериш в диапазаона 10-15 волта и мисля ток към 500mA е достатъчен.
:partyman:
MamaMy - майстор
Аз вече работя по версия v1.2 :-D . Първата платка ще иде при колегата juvigy. Неговата кутия се получи по-добре. Все пак я доработвах с пълноценно работещо устройство :lol: . Само крачета нямах за нея.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Батерии и 'точкови заварки'" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: