• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 34
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
В цяла Европа се използват вече тези панели, само тук ще излезе че са неподходящи така ли ?
И тука ги има ОСБ/изолация/ОСБ - Мегамат ги предлагат. Панели в България има на сума ти места - просто за малки обекти са като "слон в стъкларски магазин". Ей го и на клипа дето си пуснал-всичко хубаво, професионално ама на мен малко множко ми дойде "четири човека и един кран да монтират топлоизолацията на покрив с дължина две пишки". Да не говорим че ако държиш да слагаш минерална вата всичко друго освен послоен монтаж е компромис понеже няма как да осигуриш вентилация.
На нашия пазар има доста доби метални панели (вече дори и български) - с трудногорима пяна, положена заводски и равномерно с голямо топлинно съпротивление. Понеже пяната за разлика от ватата е твърда и работи заедно с двата метални листа панелът може да се самоноси на покрива в рамките на 2-3 метра. Цената обаче със всичките закладни части и детайли идва поне на 60лв./м2 (мисля беше без ДДС) и то за много големи и равни покриви(правоъгълни, на модулен размер, без продупчвания).
stivemaster - майстор
Не бе Цилков през цялото време аз говоря за термопанел с форма на керемиди ето такъв http://kozirog27.com/wp-content/uploads ... n_dom2.jpg и цената за 6 см с ДДС беше 49лв. За този студен покрив какъв е проблема според тебе ? Конструкцията с монтажа излиза 85-90лв/м2 дори няма 100лв ,по евтино и добро решение имаш ли ? Аз на Вадим работата примерно я харесвам ,но на мои обекти срешу 36-38лв/м2 (само ламарината) знаеш ли как се излагат изпълнителите ?Смятай оттам нататък ,конструкция изолация повечето бухат един стиропор между ребрата и чао.
Вадим Владимиров - специалист
Ако се поразровиш малко, ще намериш ли снимка с комин по средата на ската?
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
За този студен покрив какъв е проблема според тебе ?
Със самия панел никакъв. Ама трябва да направиш студен покрив-демек отдолу тепърва ще изолираш и ще даваш пари. Пък и аз лично покрив с по-малко от 20 см. изолация не бих си направил.
jekasus - майстор
Вадим Владимиров написа:
Ако се поразровиш малко, ще намериш ли снимка с комин по средата на ската?
Няма начин да стане хубаво. Затова по-лесно да се проектира комина спрямо покрива, демек до билото. В Европа може и да ги слагат но там плащат на час, а не на м2 и затова търсят по-бързия начин на монтаж.
stivemaster - майстор
За гръцките панели има всички завършващи и декоративни елементи ,друг е въпроса че на нас ни идват скъпички и вносителите не ги поръчват .Не им разбирам йероглифите да покажа линк към такива.

Цилков за изолацията ясно бе човек ,ама каква част от покривите в България са топли и освен това цената също е важна не мислиш ли ?
8180 - майстор
stivemaster написа:
Добре ,в грешка съм късно се светнах
Хайде, вземи да се "светваш" преди да се включваш в теми, за които ЯВНО НЕ СА ТИ ясни дори основните неща. Не пречи на колегите да дискутират по същество и не ми създавай работа да пълня темите с Модераторски включвания след теб. При време - ще почистя.
Прочете ли темата от линка на Владо66? ТВОЯТ въпрос е ОБСЪЖДАН вече по същество.
stivemaster написа:
Кой има полза от амосФерата, която се внася в този форум, не знам.
Предстои ти почивка - 2 седмици този път! Имаш избор.
npnconstruction - специалист
Колеги какво мислите за соларните керемиди? Има ли някой тук, който има подобни фотоволтаични керемиди на покрива си и да изкаже мнение за тях като източник на енергия?
Вадим Владимиров - специалист
Както и обещах, пускам снимки на монтаж на фалцов покрив.
Прикачен файл:
SAM_1024.jpg
SAM_1024.jpg (75.62 KиБ) Видяна 4197 пъти
Прикачен файл:
SAM_1026.jpg
SAM_1026.jpg (91.57 KиБ) Видяна 4197 пъти
Прикачен файл:
SAM_1040.jpg
SAM_1040.jpg (73.85 KиБ) Видяна 4197 пъти
Прикачен файл:
SAM_1041.jpg
SAM_1041.jpg (68.5 KиБ) Видяна 4197 пъти