• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
рашкета - специалист
Какъв "хастар" бре трябва да е измазано все едно е кашон. Макар, че и ри него сме виждалииии........мале,мале...
mrdds - специалист
В момента съм точно на този етап на ремонт в банята.
Идваха 3-ма майстори.
Първия иска 15лв за редене на плочките и по 5лв за хастарна мазилка и подова замазка.Като държи той да си ги прави иначе не поема.
Втория предложи 15лв за плочките и по също толкова на линеен метър обаче около прозореца.Замазката и хастрната мазилка на 4лв
Третия поиска 15лв за плочките,премери банята стена по стена и не се интересува дали има фризове,колко сифона ще обикаля,прозореца колко е голям.Държи само да си направи подовата замазка да си знае наклоните за 4 лв на кв..В крайна сметка ми се видя точен и стиснахме ръцете.Каза,че работи бавно ,но качествено.Предвижда да прави по 3-4 кв. на ден.

За хастарната мазилка мога да кажа,че отидоха около 150лв за хоросан,пясък и цимент за около 22кв.стени и 5кв под,обаче това си е тежка работа да знаеш.Особено ако трябва да покриваш тръби,да изправяш некадърно наредени тухлени стени и да е жега.Определено бих дал 4 кинта за квадрат да го направи някой вместо мен.А реално толкова върви 4-5лв.труда.
Намерил съм си двама пиянки,които много добра работа ми вършат.За 5лв и едно шише домашна качиха 2 багажника с хоросан на 4-тия етаж.Да са живи и здрави безделниците! :-D
dsmt - специалист
Е ми приемливи цени,случил си на хора :)

Аз все не успявам и въпреки желанието ми да си спестя собственоръчното мазане,ще се наложи да го направя сам:)
Вече се снабдих с мастари и нивелири и ще я захващам.

P.S. Последния ми опит да ползвам услуга на майстор отново се провали-уговорката ни беше да започне в сряда,най-късно в четвъртък,но явно се запиля някъде.Сега го чакам да се появи,за да си направя кефа да му излея една тирада за точноста във взаимоотношенията между хората и /пак ще използвам думичката,която не се нрави на съфорумеца Chefo77/ще го сиктирдосам :axe:
Chefo77 - майстор
Ааа, не така - смисъла на думите ми недей да кривиш :)
Думата не е груба по принцип, а когато се използва в горния контекст. Разбира се, че ще го сиктирдосаш, когато е направил за сиктирдосане! Или изгонил - ако ти харесва повече :)
dsmt - специалист
Ще слагам мивка,от тия които са вградени в шкаф и отделно шкаф за баня който изпълнява функцията и на огледало.И тъй като този шкаф -огледало има вградена някаква си лампичка,ще се наложи да пусна кабел и за нея.Въпросът който ме мъчи е на каква височина трябва да се монтира шкафа над мивката,за да мога да определя къде ще излезе ел. кабел за лампичката. Има ли някакъв стандарт или се монтира според това на кой как му се вижда по- добре :)
jekasus - майстор
Кабел на два метра височина.
chapara - майстор
Кабела по стандарт се оставя на 180 см. от пода :mrgreen:
dsmt - специалист
Аз се интересувам колко сантиметра над мивката трябва да е сложен шкафа.Ако знам това,лесно ше определя къде да ми е кабела :)
VLADO66 - майстор
Жена ти/ако си женен/ и е по-ниска от тебе ще ти каже колко.
dsmt - специалист
Кабелите ги оправих :)
Сега обаче взех да се замислям куфарът от гипсокартон който ще скрива вертикалната канализационна тръба дали няма да е по-добре да скрива и тръбата за отвеждане на водата от тоалетната чиния.Един вид да се получи куфар с формата на лат. буква L.
То си е по- добре де,въпросът е как да го направя ,по- точно как ще се монтира гърнето след това.
Представям си го по следния начин-гофрираната тръба се свързва към вертикалната канализационна тръба още преди да съм почнал да правя куфара.Правя си куфара.Тръбата си стои в него.Преди да му затворя капака изваждам свободния и край през кръгъл отвор напред,към помещението и взимам мерки да не се върне обратно :-D След време,когато са ми готови плочките ,свободния край се свързва с тоалетната чиния след което тя се избутва назад къмстената и куфара .Така гофрираната тръба се прибира в куфара и не се вижда..

Правилно ли разсъждавам?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: