andy_forresite написа:Гледате грешка № 25 ERROR SCRAPER OPERATION и четете "Платката на самопочистващия механизъм не работи или двигателя на механизма". И какво? Следва че платката се е повредила ли? Чистете скарата както ви пише в инструкцията и ще отложите проблемите във времето.Извинявам се, но в моята Инструкция за горелката има описани до грешка №24. Няма №25. Търсих в интернет, но същото показва. Кажете къде гледате за грешка №25.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чираче
- майстор
50 мнения в "Аз ли греша"
plamen6703
- майстор
Отвори този линк http://greenecotherm.bg/uploads/docs/22 ... 0sc_BG.pdf и към 40 страница ще видиш списък с грешки!
Чираче
- майстор
plamen6703 написа:Отвори този линк http://greenecotherm.bg/uploads/docs/22 ... 0sc_BG.pdf и към 40 страница ще видиш списък с грешки!Благодаря! Малко преди да прочета това, отворих тоя линк, и изпратих запитване към производителите. Надявам се да ми отговорят.
gnt69
- майстор
Чираче написа:Такааа. Очаквах помощ от форума, която не получих. Явно не заслужавам такава. За момента мисля, че си реших проблема.Пък ние те чакаме да кажеш какво ти написаха производителите на горелката. Ако са те отрязали сподели, ако пък са решили проблема пак сподели може на някой да му е полезено.
Чираче
- майстор
Майстора така и не се появява, все си намира някаква причина. Вероятно изчаква да мине гаранцията, която май вече е минала. Вече 2 години ползвам това отопление. Във форума все ме заяждате, че имам негативно отношение към майсторите. Как да нямам, като съм патил от почти всички, работили в къщата ми. Мили и мазни са, докато вземат парите. Майсторите от форума може да не са такива, за това им се извинявам.
На въпроса ми. Бях казал, че ползвам 2 или 3 от всички монтирани радиатори в две помещения - всекидневна с кухня около 42 кв.м. и малка спалня около 10 кв. м. Останалите радиатори са на звездичка, а подовото е настроено на 10 градуса. До преди няколко дни горелката се управляваше от механичен превключвател "по настроено време" и през реле с нормално отворен контакт се включваше горелката. Мнението на майстора, а и на неговия шеф е, че поради сравнително високите външни температури, и малкия брой включени радиатори горелката се "побърквала от включване и изключване, и затова давала грешка със скаричката. Аз не съм на това мнение. Може и да не съм прав, не знам. Най-вероятно може да даде дефект нагревателя. Не знам колко запалвания са заложени на този нагревател, и на колко години излиза от работа.
От неделя вечерта съм с това устройство.http://www.redsun.bg/wifi-programmable- ... rnet-bboil WiFi програмируем смарт термостат през интернет BBoil. Настроил съм го на 21 градуса в помещението с хистерезис +0,5 градуса и -1,5 градуса. За момента включва и изключва горелката с така зададената температура.
На въпроса ми. Бях казал, че ползвам 2 или 3 от всички монтирани радиатори в две помещения - всекидневна с кухня около 42 кв.м. и малка спалня около 10 кв. м. Останалите радиатори са на звездичка, а подовото е настроено на 10 градуса. До преди няколко дни горелката се управляваше от механичен превключвател "по настроено време" и през реле с нормално отворен контакт се включваше горелката. Мнението на майстора, а и на неговия шеф е, че поради сравнително високите външни температури, и малкия брой включени радиатори горелката се "побърквала от включване и изключване, и затова давала грешка със скаричката. Аз не съм на това мнение. Може и да не съм прав, не знам. Най-вероятно може да даде дефект нагревателя. Не знам колко запалвания са заложени на този нагревател, и на колко години излиза от работа.
От неделя вечерта съм с това устройство.http://www.redsun.bg/wifi-programmable- ... rnet-bboil WiFi програмируем смарт термостат през интернет BBoil. Настроил съм го на 21 градуса в помещението с хистерезис +0,5 градуса и -1,5 градуса. За момента включва и изключва горелката с така зададената температура.
filmatoplo
- майстор
Ами скарата как се оправи.
Тема "Аз ли греша" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература