• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Котела е 32кВт, горелката 20 кВт, 2 етажа по 66 м2, като вероятно и таванското ще получи радиатор, или пък не, само климатик, че не ми се пробива за тръби.
шоп - майстор
ср фев 19, 2020 5:30 pmfbr написа:
Абе Шопе, тия дето държат по 100К в банка не студуват бре.
Всякакви мизерници ги има.
Вече не знам на кого да вярвам.
-депозити на ФЛ в банки 46-48 милиярда лв
-стари хора хвърлящи на ало измамници по 50хил лв
............

Според мен умните хора не държат пари в кеш, нито в банка за да не ги острижат накуп с овчето стадо.
Има дългосрочни, средосрочни и бързоликвидни активи. Ако не дай си боже ти трябат 10000лв за операция има финансови инвестиции, които са моментално ликвидни.

То и 1996-1997 имаще десетки може би стотици хиляди хора с 10 000лв можещи да си купят един двустаен панеляк в Дружба 2, земя, злато, но след стижбата имаха 10 лв и дори и телевизор не можеха да си купят с тези деноминирани пари. В историята всичко е циклично.
А Панеляка в Дружба 2 сега струва 60 000 евра и ако е даван под наем от 1997 до днес да бе купил още 1-2 и колелото на мелницата ще се завърти още по бързо. Спирам с темата за мъртвите пари, че не е по темата.

Инвестицията днес ни носи печалба утре. :supz:
fbr - майстор
Инвестицията, както може да ти донесе печалба, така може и да ти донесе загуба. Независимо с какви инструменти, дали валута, злато, земи или имоти.
шоп - майстор
То затова няма родени инвеститори. За това се учи, плащат се пари и се влага време.
Няма как всички да спечелят. Има рискови и безрискови инвестиции.
Ако не вложиш в знания има и други платени и безплатини начини да се ограмотиш как да инвестираш и как да девирсифицираш инвестицията и риска.
Само едно знам: мъртви пари в буркан банк и в банка носят само загуба.
prascho - майстор
Искам примери за това твърдение: "безрискови инвестиции".
шоп - майстор
Не мисля, че това е форума. Има форум инвестор, регистрирайте се там.
Но един жокер от мен. Безрискова инвестиция е санирането :-)
Инвестираш и си сигурен, че това ти носи печалба. :idea:
prascho - майстор
Равенство между саниране и инвестиция :-D :-D Тъй като санирането води до намаляване на режийните разходи, по му отива да е в графата спестяване. А спестяването не е инвестиране.
fbr - майстор
Пак давам примера за санирането. Ако си вложил 15К в изолация, а зимата е била такава, че ако не беше вложил 15К, пак би спестил 300 лева. Тия 300 лева, печалба ли са или загуба.
Jacomo - специалист
ср фев 19, 2020 8:51 pmfbr написа:
Пак давам примера за санирането. Ако си вложил 15К в изолация, а зимата е била такава, че ако не беше вложил 15К, пак би спестил 300 лева. Тия 300 лева, печалба ли са или загуба.
Грешно ти е условието - няма как еднакво да спестиш с и без изолация.
Ако си вложил 15К, би спестил примерно 400 лв., спрямо 300-те спестени лв. ако не беше вложил 15К. Т.е. разликата от 100 лв. са избиване на инвестицията в оптимизиране на разходите.
fbr - майстор
Ето виждаш ли как инвестицията става съизмерима с лихвите на банките. В крайна сметка имаш 15К за по изгодна инвестиция, а не положен стириопор който нищо не струва. Затова виждаме как чужди инвеститори, вместо да строят, влизат в помещения под наем и карат там с години, макар че с парите за наема биха построили две сгради.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Отопление цена-качество" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: