пон мар 15, 2021 7:28 amLisko написа: Туй няма мърдане! Евала!Благодаря ти, имам понякога нужда от одобрителни дюдюкания.
Щях да напиша "бетон е" ама то е много по-добро!
![]()

пон мар 15, 2021 7:28 amLisko написа: Туй няма мърдане! Евала!Благодаря ти, имам понякога нужда от одобрителни дюдюкания.
Щях да напиша "бетон е" ама то е много по-добро!
![]()
пон мар 15, 2021 7:43 amcadmaster написа: Ехе, и аз мисля същото къще да спретна - 4 на 13 м, че ми пасва идеално на парцела! С 60 на 120 ли дъски го правиш? И аз мисля също покрив от термопанели - с каменна вата 100мм, 5 ребра и най-важното бял - че лятото е адска жега. Ами то по принцип студения таван не се отоплява и трябва постоянно да се проветрява - особено зимата -До нас има едни и те дълга ще я строят, че парцела им е такъв. Ако не слагаш коридори и са ти преходни няма проблеми. Моята е 8 на 12, но има достатъчно идеи и за наполовина съотношението ш/д. Да, 12 на 6 са ми основните, така го сметнал конструктора. 5 на 10 било малко. За панела, имай предвид че ватата поне на хартия е 2 пъти по-лош изолатор. Аз сложих тънък панел, защото няма да разчитам само на него за изолацията. И взех сребрист, макар и да се води втори клас по тая скала за цветовете кой колко слънце поглъща и отразява. Белите са първи клас, за това е най-добре бял. Поне не се заинати жената за червен, че онези са трета и нататък - нагряват се много лятото от слънцето.
пон мар 15, 2021 8:00 amcadmaster написа:Не съм много сигурен, че е удачно - как се слага вата в тия дупки, а и колко термомостове създават?!
пон мар 15, 2021 8:16 am2metraninja написа:Всичко това е така за класическия фрейминг, но аз бях писал по-напред в темата, че изолацията ми ще е 15 см стиропор отвън на обшивката и не съм сигурен че изобщо ще слагам вата в кухините на конструкцията. Надълго и нашироко и с картинки от топлинни калкулатори обяснявах защо така, но накратко - изнасям топлия контур изцяло извън сградата, така че няма защо и къде да се образува конденз, защото цялата конструкция ще е с почти стайната температура (1 градус разлика) А и стиропора и мазилката са по-евтини от вата, мембрани, сайдинги и т.н. както и стиропора е по-добър изолатор от всяка вата. А стените ми не са достатъчно дебели за колкото вата трябва за нашия регион и трябваше да слагам външна конструкция, още вата, голяма играчка и по-скъпо ми се видя, а и конструктора ми е наслагал вертикалните греди през произволни разстояния и ватата така или иначе щеше да е кошмар да се слага, много да се реже, фира, играчка...затова само стиропор отвън мисля. Евентуално, може да сложа малко вата в стените за шумоизолация. Но имам приятел с абсолютно същата схема къща построена вече 8 години (аз от него взех и идеята и после я тествах с научен методпон мар 15, 2021 8:00 amcadmaster написа:Не съм много сигурен, че е удачно - как се слага вата в тия дупки, а и колко термомостове създават?!
пон мар 15, 2021 8:02 am2metraninja написа: Например как решиха проблема с наклонената стена. Никога нямаше да ми хрумне.Как?
пон мар 15, 2021 8:39 amЧираче написа:Развили са анкерите и са изчукали подложната греда навън 3 смпон мар 15, 2021 8:02 am2metraninja написа: Например как решиха проблема с наклонената стена. Никога нямаше да ми хрумне.Как?
пон мар 15, 2021 8:42 amschuldiner написа:Точно така. Имаме участник познал точните килограмипон мар 15, 2021 8:39 amЧираче написа:Развили са анкерите и са изчукали подложната греда навън 3 смпон мар 15, 2021 8:02 am2metraninja написа: Например как решиха проблема с наклонената стена. Никога нямаше да ми хрумне.Как?![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: