Не може да се сравнява с колата , препоръки има за температурата но кой я спазва ,ами днес е лято .
колкото изкарат котлите - после у дерето .

filmatoplo написа:Не може да се сравнява с колата , препоръки има за температурата но кой я спазва ,ами днес е лято .Прочел съм цялата тема, че и няколко други, но за да си допълня знанията искам да попитам - какви са причините котела да бръмчи на 65-70 градуса, освен изискването на производителя в документацията (да речем Bosch Solid 2000), кондензация и температура на входящата вода.колкото изкарат котлите - после у дерето .
andy_forresite написа:Не става ли по-качествен топлообмен когато държим канчетата на 50-55 градуса? Нали температурата на реещите се из котела горещи газове от горелките е ...Може би е така, но логически изстиването с 10 градуса, например от 70 до 60 градуса е много по-бързо отколкото от 55 до 45. Не смятам че 55 градуса гъделичкат. Аз имам 13 радиатора + 2 лири + бойлер / около 150 метра тръби/ като най-отдалеченият радиатор от котела е на 15 метра и миналата година като държах котела на 55 температурата на въпросният радиатор е същата както сега на 70колко ... 320-340 градуса, значи би трябвало 50 гр стена на топлообменника като се срещнат с 320 да има по-добър топлообмен заради по-голямата разлика, отколкото 70 при същите 320. Какво мислите
Отделно загубите по трасето са по-малки при по-ниска температура на водата в котела. Така поне казва теорията.
От друга страна има логика и това да се държат не по-малко от 60, за да може да се зададе 70 на водата. тази вода 70 като влезе в радиатора го загрява здраво. 50-55 само го гъделичкат. Със 70 отдава повече топлина и загрява стаята по-бързо, следователно влизаме в режима работа по топлозагуби по-бързо. Хм
andy_forresite написа:Не става ли по-качествен топлообмен когато държим канчетата на 50-55 градуса? Нали температурата на реещите се из котела горещи газове от горелките е ...Така е, прав си. Мисля, че за стоманен котел стриктно трябва да се спазват указанията на производителя, в противен случай филма го написа. Пробит котел и за скрап.колко ... 320-340 градуса, значи би трябвало 50 гр стена на топлообменника като се срещнат с 320 да има по-добър топлообмен заради по-голямата разлика, отколкото 70 при същите 320. Какво мислите
![]()
filmatoplo написа:Има свързване на противоток ,ама наистина за кондензни тип котли .
filmatoplo написа:Филме, с теб се разбираме с половин думаСкоро пускам една горелка Фероли на един котел Виадрус У26 ,и клиента пипа димоотвода и вика - то въобще не пари както преди ,хайде да го вкараме по стаите с гофре да топли
.То ще топли обаче само 1 нощ .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: