Радиаторите са сбирщайн....три от соца. чисти Тип22....два тип 22 с ламели между плочите....един с 10ребра алуминиев и една лира..ма не разбирам какво значение имат радиаторите....колкото имаш на изхода на камината почти толкова трябва да влиза в радиаторите....ма гледам нещо си говорим за различни неща....ако радиаторите са ти малки..или слагаш големи или дигаш температура...
пон дек 06, 2021 9:48 pmsilent написа: Радиаторите са сбирщайн....три от соца. чисти Тип22....два тип 22 с ламели между плочите....един с 10ребра алуминиев и една лира..ма не разбирам какво значение имат радиаторите....колкото имаш на изхода на камината почти толкова трябва да влиза в радиаторите....ма гледам нещо си говорим за различни неща....ако радиаторите са ти малки..или слагаш големи или дигаш температура...Питам за радиаторите, защото ми е интересно как става номера. В една от многото теми, един пичага беше сложил на 20кв. стая радиатор 300х1800 и казва, че с Т на водата 55-60 градуса държи 25 градуса, че видиш ли имало моменти, в които му ставало жега и отварял да се проветри, а разхода пак 0.5 на час... не ми се струва реално просто, може и да бъркам де...сигурно има нещо, я настройка, я радиатори, я нещо друго, това се опитва да си обясня...

Ами не си говорим за различни неща, просто задавам мн въпроси с идеята да си обясня, защо при едни разхода е 0.5 на час, та днеска даже четох, един вика 3 радиатора и лира, 25 градуса 1 чувал за 48 часа.., а пък аз под 1.2 на час почти не мога да сляза.
За .. 2 месеца и малко, или ако трябва да съм точен за 67 дни, съм изгорил 917 кг пелети, камината се пали всеки ден, но е на таймери, като в момента работи по 18 часа. В началото почнах с 8ч. След известно време 10, 12 14, 15 и сега 18 часа...
Нз на мен ми се струва много спрямо това, което чета...нз..