• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 103
Всичко за този вид строителство.
рулом - специалист
е щом е за тебе.....пални скайпа :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Е Вальо, не ми се вярва да няма начин ... още повече че с жената пушим само на определено място... на дивана пред ТВ-то , никаде другаде не се пуши... най лесния вариант е с два вентилатора, но тогава климатика ще работи нон стоп и си губи смисъла ако няма рекулператор...
Виж аз по-мога да откажа цигарите ,ама жената не.
Пък инали знаеш , откадето е жената , от там и родата :)
valio2007 - специалист
svetliopi44 написа:
Е Вальо, не ми се вярва да няма начин ... още повече че с жената пушим само на определено място... на дивана пред ТВ-то , никаде другаде не се пуши... най лесния вариант е с два вентилатора, но тогава климатика ще работи нон стоп и си губи смисъла ако няма рекулператор...
Виж аз по-мога да откажа цигарите ,ама жената не.
Пък инали знаеш , откадето е жената , от там и родата :)
И аз там го правя , но смърди цялата къща. Оправия няма.

ПП. Намериш ли начин свиркай, че и аз имам зор.
Последна промяна от valio2007 на вт ное 06, 2012 10:35 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Мислех си за нещо като въздушна завеса малко пред масата ... отдолу духа чист въздух , а отгоре засмуква мръсния... нещо такова ми се върти в главата ... :lol:
marmoz - специалист
Основният проблем за миризмата не е въздухът ,при нас пушачите ,от пепелника и фасовете идва 80% от миризмата,аз се спасих като пуша само на терасата и пепелниците влизат само като се мият,фасовете в отделно пликче вързано в кофата за боклук на терасата :)
Tsilkov - майстор
Ето и втора част на БГ филмчето за пасивни сгради:
http://www.youtube.com/watch?v=nD6vQBXi ... plpp_video
valio2007 - специалист
Тези проектанти във филмчетата са последователи на Цилков, а може би той е техен последовател. Позлатена е тази къща от изолации. Вероятно косумацията е 3кВ/м2 , а не 15 кВ/м2. Но нали парите са на "инвеститора".....

Да не кажа, че говорят за 15В/м2 , а не за 15кВ/м2......... ако са го и постигнали.........

Единсвенното, което научих от този филм, че има нова супер изолация. Разрових се в интернет за цена и намерих 89 Е/м2....... едва ли ще използвам новите си знания.
8180 - майстор
Не съм гледал филма, ама я вземете си проверете какво пишете, че ми е страшно да чета.
valio2007 написа:
Да не кажа, че говорят за 15В/м2 , а не за 15кВ/м2......... ако са го и постигнали.........
Според моите даскали 15кВ се дешифрира като 15 000 Волта, което на м2 ми идва множко.:) Не че е кой знае какво, ама уж сериозна тема обсъждате.

viewtopic.php?f=45&t=38236
valio2007 - специалист
8180 написа:
Не съм гледал филма, ама я вземете си проверете какво пишете, че ми е страшно да чета.
valio2007 написа:
Според моите даскали 15кВ се дешифрира като 15 000 Волта, което на м2 ми идва множко.:) Не че е кой знае какво, ама уж сериозна тема обсъждате.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 45&t=38236

Все си мисля , че в темата се обсъжда пасивна къща, а не щръкнала прическа.
Tsilkov - майстор
8180 написа:
Според моите даскали 15кВ се дешифрира като 15 000 Волта, което на м2 ми идва множко.:)
А всъщност става въпрос за 15kWh/m2a (Киловат часа на метър квадратен годишно) което е годишна консумация на енергия и 10W/m2 (Вата на метър квадратен) което е необходима енергия за отопление в даден момент :lol:
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: