Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivelinmmmm - специалист
Филма от кой месец започваш да се занимаваш с монтаж на котли ,ако идваш към Бургас можеш ли да дадеш една оферта
ivelinmmmm - специалист
Просто на старите тръби трябва да се направи резба, или да се заварят накрайници защото едната е 2 цола другата е по малка .И от там да се свърже новият котел със всичко което му трябва помпа , кранове.....и така.
nandrolon - специалист
ivelinmmmm написа:
Нормална ли е цена за свързване на котела плюс частите 1550лв, много ми се вижда

И аз си мислпх, че за 500 лв ще стане всичко, но реалността е друга. Само кюнеца е 300 лв.
vrangelov - специалист
Моята помпена група струва над 600 лева. В същото време има помпи по 150 лева. Според мен, колко е нормално да струва, е много относително понятие. Най-добре е да се направи разбивка на вложените материали и труд, и чак тогава да се анализира.
ivelinmmmm - специалист
Значи говоря за обикновен монтаж без кюнец за 300лв и помпена група за 600лв
andy_forresite - майстор
шоп написа:
Какво му беше на стария котел, че замина за скрап?
Огромен чугунен на въглища с тегло половин тон, може би и повече, с вместимост към 300 литра вода. Явно е бил много мощен за прикачените радиатори.

Не разбрах какъв котел взе, Ивелине? Пелетерм V4 ли?
Има свързване и свързване. Аз съм правил прави участъци с минимум чупки/колена и тройници. Някои не искат така. Искат тръбата да се "счупи" 5436 пъти, но да мине точно откъдето те искат. И стават сглобки, сглобчици и сглобченценца, което е голяма врътня и няма как - струва пари.
ivelinmmmm - специалист
Все още не съм взел защото няма кой да го монтира ,искам на мястото на стария да сложа новия .Не мога да избера и котел ,взех да клоня и към Грейко защото можел да гори и слънчогледови пелети .Тази седмица ще дойде един майстор да огледа ,имам време до зимата
ivelinmmmm - специалист
Старият котел беше много мощен и опасен, като му отвориш малко въздуха отдолу и хоп 100гр на водата
ivelinmmmm - специалист
Системата си остава старата ,обаче искам да сложа помпа за да се стопля по бързо водата и да е направим затворена ,горе на тавана да махна разширителния съд и да го сложим в мазата при котела
Стоян Петришки - специалист
Ивелине не искам да ти казвам какво да правиш но според мен изчакаи филма да доиде да ти свърши работа ако ще и октомври месец да е. За котел греикото е добър избор, както ти бех написал и преди български, надежден , със здрава горелка , не създава проблеми, части има във всеки един дистрибутор. Аз също съм със такъв котел и горелка и моито лично мнение е че е идеален за парите си. Много лесно се настроива

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: