klambrev написа:Тези дни се хванах да направя табло за електрониката че до сега всичко беше летящи жици. Ето как се оформя.Зрдасти искам да те питам нещо за топлообменика. Трабите на фреона как са свързани към ТО? Със спойки или със холендрови гаики че аз имам малък проблем. Моят ТО е със резби и се чудя как да го свържа дали няма да имам проблем с фреона. Дай идеи
Има ключе което превключва дали датчика в бойлера или датчика на водната инсталация да се взима под внимание. Трябва да се направи топлоизолация на топлообменника защото когато топля само бойлера и водата през топлообменника е спряна, циркулиращия фреон от там излъчва топлина и няма смисъл да се губи.
A ето и вече с малко повече датчици а се вижда и дефроста сега е на 80мин. Онзи ден ясно моментно беше мнг влажно времето.
Тези 18-19А ги меря след предпазитела за към климатичната инсталация и то при незагрята с-ма.
След като е работила няколко часа обикновенно е 6-8А
На всички ТО тип фреон /вода връзката за медните фреонови тръби е за заварка . НЯМА НИКАКВИ РЕЗБИ !
На теб май са ти пробутали ТО тип вода/вода или масло/вода,там и двата кръга са на резби,но допустимите налягания са доста по-малки от тези на фреоновите ТО,около 10 бара са,а при фреона наляганията са 30-40 бара.
Така че обърни по-голямо внимание на ТО какъв тип и модел е !