kuger написа:Тука някой спомена, че втечнената газ не гори. Нека ми обясни как, аджеба, ще я държи втечнена при атмосферно налягане? Щом е толкова сигурен, що не счупи вентил на пълна газова бутилка и подаде искра, ще ми е интересно какво ще се случи! Айде, стига глупости, някой виждал ли е разпрана газова бутилка? Аз да, и се радвам, че не е станало около мен!При счупен вентил мога и запалка да подам,ще замръзне за секунди.Разберете че при голям теч на газ всичко замръзва.Довери се на ivanovbg,ако не ми вярваш на мен,той има доста голям опит и знания и като казвам знания имам впредвид теория и практика,а не като знанията на тинки.Ако тази зима ми попадне кола с газ за ремонт и е по-студено мога да ти снимам течна газ при атмосферно налягане,просто отказва да се изпари от бутилката,изпускам от кранчетата докато падне налягането свалям сондата,а вътре се мъдри "газта",след монтажа на новата сонда колата мина 50км без да свърши газта.Друг прост експеримент откачи медната тръбичка за високо налягане при спряно кранче и после леко отвори кранчето,всичко около нея ще побелее и ще замръзне.Газта както и бензина се палят при определна гориво-въздушна смес,съвсем смело можеш да пуснеш цигара в кофа с бензин,ще огасне,но бензиновите пари са друга бира.Газта прави пожари при теч от ниското налягане,но преди да направи пожар мирише доста дълго време.Газовата бутилка в една кола на газ гърми след бензиновия резервоар.Който иска да не гръмне да си вземе дизел или нещо,което върви на мазут.

https://www.youtube.com/watch?v=5Yk5pUfpld0