• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Излишно голямо бетонно покритие - според мен
10 и 20 см - излишно повече бетон и труд, но както си го направил така.
Поздрави.
А какво мислиш за този спойващ грунд м/у стар и нов бетон?
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Какво е това неармирано желязо :?:
Каква точно ти е идеята за старите и новата плоча. Нали ти казах, че нямаш стари плочи. Поне така те разбрах.
А за лепилото - нищо не мисля. Нямам опит с него. Прочети по нета.
По принцип за връзка между стар и нов бетон в някои случаи може да се набият шипове, и после отворът се запълваше с едно лепилце на Хилти, но не си спомням какво.
При теб е доста трудна да ти се казва от разстояние - защото не мога да си представя всичко.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
Какво е това неармирано желязо :?: .
Неправилно се изразих-гладко,а не релефно :? И не стара плоча , а стара настилка... И не компютри,а компоти... :lol:
sasho 28 - специалист
Днес изкопах дупка за пета на поредна носеща колона/междинна/ между старата настилка и старата плоча.В дясно е настилка 2 от схемата,а в ляво-пропадащата плоча 1,чиито долен край пропада,а горен се повдига,тъй като кантари някъде посредата.

Прикачен файл

DSC01891.JPG
DSC01891.JPG (123.86 KиБ) Видяна 5464 пъти

Прикачен файл

DSC01892.JPG
DSC01892.JPG (105.13 KиБ) Видяна 5464 пъти

Прикачен файл

DSC01897.JPG
DSC01897.JPG (126.64 KиБ) Видяна 5464 пъти

Прикачен файл

DSC01893.JPG
DSC01893.JPG (96.74 KиБ) Видяна 5470 пъти
боже чак сега като даде снимки с по голям обзор осъзнавам какво си направил.
Огромни колони - те като шайби почти изглеждат.
Наистина ми се струва излишни разходи на материал и труд.
Един съвет - питай преди да правиш нещо ще помагаме с каквото можем. Никой не знае и не може всичко.
Давай повече такива снимки - на които се вижда цяла страна на къщата.
Интересно ми е като средства колко ти излезе до сега, защото ми се струва, че си на път към набутвация от към разходи и материали и време и пари и всичко.
Специално за колоните - бетоново покритие трабвя да бъде близо 10 пъти по-малко от твоето - около 2.5см - твоите 20-30см са просто излишни.
Моля опиши ми подробно плановете ти относно следните неща.
1.старите настилки какво ще ги правиш;
2. Пропадащата плоча как ще я оправиш
Изобщо какъв ти е цялостният план.
Ще се радвам да мога да помогна.
Поздрави. Успех
sasho 28 - специалист
боже чак сега като даде снимки с по голям обзор осъзнавам какво си направил.
Огромни колони - те като шайби почти изглеждат.
Наистина ми се струва излишни разходи на материал и труд.
Един съвет - питай преди да правиш нещо ще помагаме с каквото можем. Никой не знае и не може всичко.
Давай повече такива снимки - на които се вижда цяла страна на къщата.
Интересно ми е като средства колко ти излезе до сега, защото ми се струва, че си на път към набутвация от към разходи и материали и време и пари и всичко.
Специално за колоните - бетоново покритие трабвя да бъде близо 10 пъти по-малко от твоето - около 2.5см - твоите 20-30см са просто излишни.
Моля опиши ми подробно плановете ти относно следните неща.
1.старите настилки какво ще ги правиш;
2. Пропадащата плоча как ще я оправиш
Изобщо какъв ти е цялостният план.
Ще се радвам да мога да помогна.
Поздрави. Успех
Леле,ти ме разби :lol: Старите настилки и плоча си остават под новата плоча като кофраж.Новата ще бъде залепена за тях и ще бъде полуплоча-полунастилка.Двете колони са с подпъхнати пети към старите колони на старата плоча.Бутам дървенията.Армирам ги като едно цяло/1,2,и 3/ и бетонирам.Новата плоча ляга върху старите настилка и плоча,които си остават под нея завинаги.Фактически тя става 10 метра дълга.Пропадащата плоча вече няма да пропада,щото има стабилна и дълбока основа/двата небостъргача/ :lol: .Предвидил съм и дренаж.Арматурата излезе по 35 лв на колона,бетона-75лв на колона-общо 220лв за двете, плюс чакъл,пясък-на едро,плюс мойте бири...към 250 лв общо.Ако си пиша надница по 50 лв за 5 дни и ги вадя от десния и вкарам в левия,сметките не се променят... :)
sasho 28 - специалист
Между другото настилка 3 все още не съществува,тя ще бъде тук-

Прикачен файл

съсел 2009 025.JPG
съсел 2009 025.JPG (123.36 KиБ) Видяна 5414 пъти

Прикачен файл

DSC01430.JPG
DSC01430.JPG (121.85 KиБ) Видяна 5416 пъти
Извинявам се, че те шашкам.
Но.
Проблема с провисналата плоча не е в подпорите, а по скоро от малка дебелина на плочата или недостатъчна арматура в опънната зона.
Според мен провисналата плоча няма оправяне.
Внимавай като правиш кофража на новата плоча - кажи как мислиш да го направиш.
А дренажа, кога.
Стефан - майстор
Като гледам от снимките, май нищо не е направено както трябва на времето. Нито къща има, нито основи, нито плоча. Явно е строено по соц.времето, с икономисани материали от друг обект. Май се опитваме да направим от нищото НЕЩО :lol: Загубена кауза :?
sasho 28 - специалист
Извинявам се, че те шашкам.
Но.
Проблема с провисналата плоча не е в подпорите, а по скоро от малка дебелина на плочата или недостатъчна арматура в опънната зона.
Според мен провисналата плоча няма оправяне.
Внимавай като правиш кофража на новата плоча - кажи как мислиш да го направиш.
А дренажа, кога.
Май не си разбрал добре.Старата плоча/1/няма никаква връзка с настилка 2-нито бетонна,нито арматурна и е добавяна в последствие.Аз не изкам да я оправям,а да я ползвам за кофраж.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: